Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bakslag för regerande världsmästarna – lagkaptenen missar VM

Becky Sauerbrunn kommer inte att kunna spela för USA i VM som börjar om en dryg månad. USA:s lagkapten lider av en fotskada och tvingas tacka nej till mästerskapet.

Mittbacken skadade foten i april och har kämpat för att komma tillbaka. Hon gjorde ett inhopp i den amerikanska ligan för drygt två veckor sedan men tvingas nu inse att hon inte kan spela i VM.

”Jag har hoppats och kämpat för att kunna komma tillbaka i tid och kunna hjälpa laget i VM. Efter många diskussioner känner vi att det är för mycket osäkerhet kring när jag kan spela igen”, skriver hon på sociala medier.

Sauerbrunn har spelat 216 landskamper för USA och vann VM-guld både 2015 och 2019.

Sport

Tarjei Bø tog segern efter några års uppehåll

Tarjei Bø tog säsongens första och karriärens 13:e deltävlingsseger i världcupen i skidskytte.

35-åriga norrmannen Bø vann sprinttävlingen i österrikiska Hochfilzen. Landsmannen Sturla Holm Lægreid var tvåa före Sveriges Sebastian Samuelsson.

Av finländarna kvalade Otto Invenius och Jaakko Ranta in i jaktstarten. Invenius var 39:e och Ranta 48:e. Jonni Mukkula var 68:e och Joni Mustonen 75:e.

Förra gången Bo vann en individuell deltävling var i mars 2021.

Bo har skördat framgång i det norska stafettlaget i stortävlingar och dessutom vunnit två individuelal VM-guld i karriären.

Golfbollarna förändras för att göra slagen kortare

Bollarna i golf kommer att begå en förändring. Det har beslutats av instanserna som förvaltar reglerna i sporten, St. Andrews Royal and Ancient Golf Club R&A och USA:s golfförbund USGA.

Orsaken är att slagen blivit längre, samtidigt som det är svårt att förlänga golfbanorna.

– Vi är övertygade om att vi i och med det här beslutet har bättre möjligheter att nå en hållbar framtid för golf, skydda grenens särdrag och uppfylla vårt ansvar mot naturen, säger Martin Slubers, vd för RA till BBC.

De nya bollarna införs i proffsturneringar år 2028 och i amatörtävlingar år 2030.

SVT skriver att redan nu är ungefär 30 av alla golfbollar till salu sådana som klarar de nya testerna, medan 70 procent på sikt måste bytas ut.