Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kalle Rovanperäs nya kontrakt uppges vara så gott som klart – rallymanagern om Emil Lindholms stallbyte: ”Får en klart bättre helhet”

Kalle Rovanperä visar tummen upp.
Bildtext Kalle Rovanperä toppar VM-sammandraget för tillfället.
Bild: EPA-EFE

Teemu Suninen klättrar i Hyundais hierarki, vilket ger Emil Lindholm möjligheten att följa i landsmannens fotspår. Kalle Rovanperäs kontraktsförhandlingar kan snart vara klara, säger managern Timo Jouhki till Yle Urheilu.

Regerande världsmästaren Rovanperä sitter på utgående kontrakt hos Toyota.

Uppgifter har gjort gällande att Hyundai försökt flörta med honom, men hos finländarens nuvarande stall har man litat på att kunna förlänga med sin diamant.

Nu uppger hans manager Timo Jouhki att det snart finns ett nytt kontrakt att presentera.

– Förhandlingarna är i ett bra skede. Jag kan inte säga när kontraktet blir offentligt, men vi lär nog vara överens inom närmaste tiden, avslöjar Jouhki för Yle Urheilu.

Bättre deal för Lindholm

Helgens nyhet i rallyvärlden är att Hyundais Teemu Suninen ska ersätta avlidne Craig Breen i högsta klassen i åtminstone Estlands och Finlands VM-rallyn.

Det öppnar upp för Emil Lindholm.

Ingåbon lämnade Skoda för Hyundai, där han blir en del av stallets utvecklingsprogram. Lindholm kommer att fortsätta tävla i WRC2-klassen.

Emil Lindholm står med ett headset på huvudet.
Bildtext Emil Lindholm kör framöver för Hyundai.
Bild: IMAGO/PanoramiC/All Over Press

Även Suninen, som också jobbar med Jouhki, finns med i samma utvecklingsprogram, och han lär även framöver göra tävlingar i andraklassen. Men samtidigt kan man säga att Lindholm tagit Suninens gamla plats.

– Teemu har i år haft en tydlig löneanställning. Ingen har behövt bidra med pengar utifrån.

– Jag känner inte till Emils kontrakt, men vad jag har förstått så är det väldigt likadant, det är alltså Hyundai som står för det, menar Jouhki.

Hittills i år har Lindholm varit en del av Toksports rallyteam i sin Skoda.

– Där var han nog en testförare, men då man kör för Toksport så kostar det, och det får sponsorerna stå för. Nu får han en klart bättre helhet än med Skoda och Toksport.

Diskussion om artikeln