Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pallplats för Niclas Grönholm även i säsongens andra lopp – blev tvåa i Hell

Säsongens andra deltävling i VM-serien i rallycross – och andra raka pallplatsen för Niclas Grönholm.

Ingåbon fick ingen perfekt start i finalen i norska Hell, men kämpade åt sig andraplatsen – som också blev hans slutplacering.

Rutinerade Johan Kristoffersson gick det inte att slå. Precis som i premiären var svensken etta och tog sin totalt 37:e seger i VM-sammanhang.

– Han blir utmanad i finalen men verkar svårslagen i år. Med den här starten är det frågan om han inte tar ytterligare ett VM-guld, konstaterade SVT:s expert Jonas Kruse om segrarens takter.

För ett par veckor sedan blev Grönholm trea i Portugal. I VM-serien är han på andra plats, 13 poäng bakom Kristoffersson.

Nästa race är i Sverige om ett par veckor.

Sport

Sista morgonpasset avslutat i kortbane-EM i simning – blickarna riktas mot Ronny Brännkärr och Veera Kiviranta som simmar finaler i kväll

Inga av de finländska simmarna som tävlade under morgonpasset lyckades ta sig vidare.

Ada Hakkarainen och Louna Kasvio tävlade på 400 meter frisim. Kasvio slutade 15:e medan Hakkarainen tog sig i mål på en 21:a plats.

Det finska laget på 4x50 meter medley slutade på 11:e plats i försöken och tog sig inte till final. Laget bestod av Ronny Brännkärr, David Lindholm, Laura Lahtinen och Fanny Teijonsalo.

I kvällens finalpass är två finländare inblandade. Veera Kiviranta simmar final på 50 meter bröstsim och Ronny Brännkärr simmar final på 100 meter medley.

Yle sänder kvällspasset med start klockan 17.55.

Columbus Crew står som mästare i MLS för tredje gången

Columbus Crew har vunnit sitt tredje mästerskap i fotbollsligan MLS. Ohio-klubben mötte förra årets mästare Los Angeles FC i finalen på lördagen och besegrade dem med 2–1.

Innan halvtid hade Columbus gått upp i en 2–0-ledning. Los Angeles lyckades reducera men kom inte närmare än så och matchen slutade 2–1.

Förutom i år så har Columbus Crew vunnit MLS åren 2020 och 2008.

Flest MLS segrar har Los Angeles Galaxy med fem stycken.