Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Störning i trygghetstelefonerna i östra Nyland

Uppdaterad 20.06.2023 16:56.

Larmen når inte fram till tjänsteleverantörens central. Det handlar om en riksomfattande störning bland trygghetstelefonerna. Alla påverkar inte utan det beror på vilken operatör man har.

Östra Nylands välfärdsområde kontaktar de invånare som har en trygghetstelefon. Om trygghetstelefonen inte fungerar kan man ringa sin egen hemvårdare. I nödfall ska man ringa 112.

Om du har en närstående som har en trygghetstelefon ska du kontakta hen och se till att hen är medveten om situationen och att allt är okej. Det skriver Östra Nyland välfärdsområde i ett pressmeddelande.

Det lönar sig inte att göra ett testsamtal från trygghetstelefonen. Välfärdsområdet meddelar när allting fungerar som normalt igen.

Relaterat

Välfärdsområdets samarbetsförhandlingar är över – 33 befattningar avslutas

I oktober fattade Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse beslutet att inleda samarbetsförhandlingar. Målet var att minska kostnaderna permanent med 40 miljoner euro från och med 2024.

Samarbetsförhandlingarnas konsekvenser kunde ändå begränsas tack vare pensioneringar och avslutade tidsbundna kontrakt. 33 befattningar kommer också att sägas upp. Inför samarbetsförhandlingarna fattade välfärdsområdet beslutet att anställda som utför patientarbete inte sägs upp. Däremot kunde deras arbetsuppgifter ändras. Ifall personalen vägrar att ta emot nya uppgifter kan det innebära att personen sägs upp.

I Västra Nylands välfärdsområde arbetar cirka 9 600 personer.

En tandläkare undersöker och mäter tänderna på ett barn.

Tandläkare vill inte jobba i Mörskom och Pukkila – gammal utrustning skrämmer bort personal

Välfärdsområdet söker lösning för tandvården för 2024.

sjukhusrum i fyrsjukhuset ÅUCS

Politikerna i Egentliga Finlands välfärdsområde spelade högt spel, men förlorade

Hoppades att Finansministeriet skulle backa i sina sparkrav.