Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

En person dog då bil körde på hen i Kottby – polisen letar efter föraren

Polisen i Helsingfors utreder ett misstänkt grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt vållande till annans död i Kottby.

Polisen misstänker att en äldre person körde över en medelålders person på Forsbyvägen i går, tisdagen den 20 juni. Det misstänkta brottet inträffade cirka klockan 12.40.

Offret fick allvarliga skador och avled senare på sjukhus.

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som bevittnat olyckan.

Relaterat

En till sjukhus efter krock i Korsholm

Två personbilar krockade i Korsholm vid lunchtid på onsdagen.

Olyckan skedde när den ena föraren skulle svänga ut från Koskivägen till Lillkyrovägen mellan Höstves och Martois. Bilen som kom från Koskivägen körde in i sidan på en bil som körde längs Lillkyrovägen.

Den ena föraren fördes till sjukhus för kontroll. Enligt räddningsverket föll det snöblandat regn vid olyckstillfället.

Två personer påkörda utanför köpcentrum i Reso

Polisen fick efter klockan 13 på onsdag eftermiddag larm om en trafikolycka utanför köpcentrumet Mylly i Reso.

En äldre man körde med sin bil på två personer som skadades av att ha klämts fast mellan bilen och köpcentrets vägg.

Personerna fick skador som kräver vård men är inte allvarliga.

Polisen utreder orsaken till påkörningen och ger ingen ytterligare information.

Avkörning i Pedersöre – brandmästare uppmanar folk att inte ge sig ut i det dåliga väglaget

Räddningsverket fick rycka ut för att hjälpa en bilist som kört av riksväg 8 mellan Bennäs och Edsevös korsningar vid halvtiotiden på lördagsförmiddagen. Inga personskador uppstod och körfilen var avstängd en stund medan bilen bärgades.

– När det är så här mycket slask på vägarna är det lätt att bilen börjar kränga, säger brandmästare Jannice Valtakari.

Hon uppmanar till försiktighet i det besvärliga väglaget och säger att den som har möjlighet gärna får stanna hemma och inte ge sig ut och köra.

– Om det händer något tar det ju längre tid för oss att komma fram också, det kan vara bra att tänka på, säger Valtakari.

Brinnande bil och krock i Karleby

En personbil började brinna medan den färdades längs Vasavägen strax söder om Karleby halv åtta på fredagskvällen.

Föraren tog sig ut ur bilen och tillkallade hjälp. Bilen stod i ljusan låga när brandkåren anlände. Föraren klarade sig oskadd men bilen totalförstördes.

Vid samma tid på fredagskvällen körde en personbil in i en långtradare bakifrån på Jyväskylävägen i Karleby. Tre personer befann sig i personbilen och en i långtradaren. Samtliga lyckades ta sig ur fordonen på egen hand.

Real Madrids buss inblandad i olycka – kolliderade med personbil i Tyskland

Real Madrids fotbollslag har inte haft någon problemfri resa till Champions League-åttondelen mot RB Leipzig, skriver tyska Bild.

På grund av en strejk på Leipzigs flygplats var Madridlaget tvunget att landa i Erfurt som ligger drygt 100 kilometer sydväst om Leipzig.

Strax efter att laget lämnat Erfurt krockade en personbil som höll på att byta fil med spelarbussen. Olyckan till trots uppstod inga personskador.

Lagets stjärnspelare Jude Bellingham som skadade sig i helgens hemmamatch mot Girona steg inte ut ur bussen då den äntligen kom fram till Leipzig. Engelsmannens medverkan i det första delmötet är därmed ett stort frågetecken.

På tisdag kväll spelas de två första åttondelarna då Real Madrig gästar Leipzig och FC Köpenhamn får besök av Manchester City.