Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Borgå ber invånarna tycka till om bussrutter

Borgå håller på med att utveckla kollektivtrafiken. Staden har gjort upp ett förslag med 14 busslinjer och tidtabeller för dem. De har gjorts utående från de över 2 000 svaren som kom in på den första enkäten om kollektivtrafik i april.

Nu vill staden veta vad invånarna tycker om förslaget till linjenät. Man kan fylla i enkäten fram till den 23 juli. Utöver den elektroniska blanketten går det att svara på papper i Kompassen och i biblioteken.

Det lättaste sättet att bekanta sig med utkastet till linjenätet är med hjälp av enkäten där det finns en karta. Det går också att läsa material som finns i pdf-format. Mer information finns på stadens webbplats.

På basis av enkätens resultat förbereds linjenätet för konkurrensutsättning. Målsättningen är att bussarna börjar köra enligt det nya linjenätet under hösten 2024.

Relaterat

Kaksi pyöräilijää ajaa raitiovaunun editse Sörnäisissä.

Helsingfors stadstrafik listetta enligt globalt index

Helsingfors stadstrafik är bäst i världen enligt index

Bild av en webbplats med text.

Föli hackades och fick stänga sin webbplats på lördagen

Åboregionens kollektivtrafiksamarbete Föli utsattes för en hackerattack på lördag eftermiddag.

Snökaos i södra Tyskland – Bayerns match blir inte av

Tyska ligatvåan Bayern München kommer inte att ta emot Union Berlin i dag. Det råder snöyra i södra delarna av Tyskland och matchen därför flyttas matchen.

Orsakerna till inhiberingen har i första hand inte att göra med själva matcharrangemangen. Bayerns hemmaarena är uppvärmd, men det är åskådarnas säkerhet som väger tyngre i det här fallet.

På grund av snöstormen är kollektivtrafiken i München för tillfället stoppad. På stadens flygplats har 320 flyg blivit inställda under dagen. Dessutom finns det risk för att snö och is ska kunna rasa ned från stadiontaket.

Källa: Spiegel

Närtåg som tagits ur trafik.

Åbo vill ha närmare uträkningar innan beslut om lokaltågstrafik – Egentliga Finland eller Satakunta kan bli först med lokaltåg

Antero Alku, vd för Suomen Lähijunat, uppskattar att de första lokaltågen kommer att starta antingen i Egentliga Finland eller i Satakunta.