Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Anställd vid utebadet på Fölisön i Helsingfors fick nog av verbala påhopp – sade upp sig

Bildtext Staden känner inte till vilka kunder det är som utsatt den anställda för kommentarerna.
Bild: YLE/Rose-Marie Sundström

Utebadet på Fölisön stängde på tisdagen till följd av att en anställd utsattes för verbala påhopp av en kund. Trakasserierna hade pågått under en längre tid. Nu fick den anställde nog och sade upp sig.

Kommentarerna handlade om den anställdas personlighet.

Den anställda sade upp sig på grund av händelsen, då hen bland annat inte upplevde att utebadet längre var en trygg plats att arbeta på.

Jukka Lundgren som är teamledare på utebadet berättar att den anställda fick stöd och att staden erbjöd hen en annan arbetsplats, som personen tackade nej till.

Det är väldigt tråkigt att personalen utsatts för den här typen av behandling. Fölisöns utebad har en alldeles speciell atmosfär och det är viktigt att alla ska känna sig trygga där, säger Lundgren.

De syrliga kommentarerna hade enligt Lundgren pågått redan under en längre tid och onsdagens händelse gjorde att den anställda fick nog.

Staden känner inte till vilka kunder det är som utsatt den anställda för kommentarerna. Men staden har anställt en ny person till utebadet som kommer att arbeta med att förmedla stadens nolltolerans mot mobbning och diskriminering.

På grund av incidenten uppstod personalbrist på utebadet och man var tvungen att stänga badet tidigare i tisdags. Under onsdagen var utebadet helt stängt och öppethållningstiderna påverkas även i dag, torsdag.