Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Arbetsolycka i Esbo – lastbilschaufför i kläm under solpaneler

Under onsdagen hamnade en lastbilschaufför i kläm i Björnkärr i Esbo då han lossade solpaneler. Då Västra Nylands räddningsverk kom till olycksplatsen satt chaufförens ben i kläm under solpaneler som rasat av lasset.

Räddningsverket bärgade lasten och genomförde en nödförflyttning.

Olyckan inträffade vid 12-tiden och innan klockan 13 var mannen ombord på ambulans för transport till sjukvård. Räddningsverket har inte kommenterat chaufförens skador.

Relaterat

Övervakningskameror räddade brinnande hus i Borgå

Ett småhus i norra Borgå fattade eld lite efter halv två på tisdagseftermiddagen (5.12). Invånarna var borta men tack vare husets säkerhetssystem kom hjälpen snabbt fram.

Huset har övervakningskameror som uppfattade brandröken och larmade ett väktarföretag. De ringde i sin tur räddningsverket som skickade ut 13 enheter. Alla behövdes inte och en del kunde vända om då man snabbt fick branden släckt. Brandorsaken är oklar.

Huset klarade sig utan större brandskador, men fick omfattande rökskador. Inga människor skadades. En katt räddades ur byggnaden.

Hus brann i Karleby – det brann även i Laihela och Närpes i helgen

I Karleby brann det i ett egnahemshus på söndag kväll. Räddningsverket lyckades släcka branden, som antagligen hade fått sin början av en tändsticka som fallit i en hink.

Tre personer och en hund befann sig i huset, men de klarade sig oskadda.

Även Österbottens räddningsverk var sysselsatta av bränder under helgen.

I Laihela började det brinna i bastun i ett trevånings höghus. Branden orsakade mycket rök som också spred sig till vissa lägenheter.

I Närpes brann det i sin tur i ett pannrum i ett växthus på Nixtåget på lördag kväll.

Branden begränsade sig till området kring skorstenen och innertaket.

Inga personer skadades i bränderna.