Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Åskan slog ner och förstörde uthus i Trollshovda

Ett uthus vid Trollshovdavägen i Tenala förstördes i en brand på torsdagseftermiddagen. Uthuset fattade eld efter att blixten slagit ner i en elledning som gick till byggnaden.

Uthuset som var 8x20 meter stort brann för fullt då räddningsverket kom till platsen. Det gick inte att rädda byggnaden och räddningspersonalen koncentrerade sig på att se till att branden inte spred sig till omgivningen och till de övriga byggnaderna på gården. Ingen skadades i branden.

Relaterat

En person dog i en parhusbrand i Björneborg

En person omkom i en brand Björneborg på söndag då en brand uppstod i ett parhus på Itälinjakatu.

Det var en förbipasserande som såg kraftig rök stiga ur huset och personen tillkallade hjälp på förmiddagen.

Eldsvådan skadade också huset illa. Brandmännen var tvungna att riva en del konstruktioner för att hitta brandhärdar.

Polisen utreder brandorsaken.

Hus brann i Karleby – det brann även i Laihela och Närpes i helgen

I Karleby brann det i ett egnahemshus på söndag kväll. Räddningsverket lyckades släcka branden, som antagligen hade fått sin början av en tändsticka som fallit i en hink.

Tre personer och en hund befann sig i huset, men de klarade sig oskadda.

Även Österbottens räddningsverk var sysselsatta av bränder under helgen.

I Laihela började det brinna i bastun i ett trevånings höghus. Branden orsakade mycket rök som också spred sig till vissa lägenheter.

I Närpes brann det i sin tur i ett pannrum i ett växthus på Nixtåget på lördag kväll.

Branden begränsade sig till området kring skorstenen och innertaket.

Inga personer skadades i bränderna.

Trafikolycka och brand i Närpes

En brand uppstod i Närpes på lördag kväll. Det var i ett pannrum i ett växthus på Nixtåget som det började brinna kring kl 18 på kvällen.

Branden begränsade sig till området kring skorstenen och innertaket, uppger jourhavande brandförman Alf Nyroos. Inga personer skadades.

På lördag förmiddag krockade två bilar i Närpes i korsningen mellan Riksväg 8 och Övermarkvägen. Fem personer befann sig i bilarna men ingen av dem skadades allvarligt.

Brand i stor lagerbyggnad i Uleåborg

En lagerbyggnad med en yta på flera tusen kvadratmeter brinner i Uleåborg, uppger räddningsverket. Lagret innehåller briketter och korn.

Räddningsverket strävar efter att skydda de silor som finns i hallens kortsidor. Silorna innehåller salt och spannmål.

Källa: STT

Eldsvåda i skidcentret Ruka – tre hotellfastigheter var utan el

Natten till onsdag började det brinna i skidcentret Ruka i Kuusamo. Räddningsverket fick larm om branden strax före halv två på natten.

Branden tros ha fått sin början i källaren till restaurangen Piste som ligger vid en av skidbackarna, skriver Helsingin Sanomat.

Enligt räddningsverket i Norra Österbotten lyckades man begränsa branden till elcentralen där det brann. Det är fortfarande oklart hur hårt restaurangens lokaler har drabbats.

Ingen skadades men till följd av branden blev det elavbrott i tre hotellfastigheter som ligger nära brandplatsen. Tidig onsdag morgon började elen fungera igen i lokalerna.

Källa: STT, Helsingin Sanomat