Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Motorcykelolycka mitt under programnummer i Sirkus Finlandia

Motorcyklister i gruppen Diorios poserar för kameran i cirkustält.
Bildtext En motorcyklist i gruppen Diorios har skadats i en kollision under ett uppträdande.
Bild: Mats Holmberg / Sirkus Finlandia

En cirkusartist skadades under ett motorcykelnummer då Sirkus Finlandia uppträdde i Joensuu på torsdagskvällen. Norra Karelens välfärdsområde erbjuder krishjälp.

Två motorcyklister i den brasilianska gruppen Diorios krockade i samband med uppträdandet. En av dem är skadad, men det är oklart hur skadad hen är.

Olyckan inträffade mitt under gruppens programnummer som var sist i cirkusens program.

Det var ett så kallat globe of death-nummer där motorcyklisterna åker inne i ett klot gjort av metallnät samtidigt som de utför trick.

Cirkusens informatör Jouni Aalto uppger för Yle Uutiset att det är oklart vad som orsakade olyckan, men bekräftar att två av uppträdarna plötsligt kolliderade.

Läkarutbildade i publiken gav första hjälpen

Aalto kan i nuläget inte berätta vad den skadades tillstånd är, men uppger att den som skadades var vid medvetande och kunde tala efter olyckan.

Läkarutbildade personer i publiken gav artisten första hjälpen efter olyckan, varefter hen fördes vidare till sjukhus med ambulans.

Cirkusen avbröts efter olyckan. Sirkus Finlandia uppger att gruppen Diorios, bestående av fem män och en kvinna, fortsätter uppträda, men i mindre trupp.

Gruppen har uppträtt i över två månader under den här cirkussäsongen.

Norra Karelsens välfärdsområde erbjuder krishjälp för alla i publiken. De som behöver hjälp kan ringa numret 013 330 9002.