Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Den kontroversiella spanska tränaren har spikat sin trupp – 3 av 15 kritiska spelare får en VM-biljett

Den spanska truppen till fotbolls-VM har spikats. Stjärnmittfältaren Alexia Putellas, som missade EM 2022 och har dragits med knäproblem under säsongen, ingår nu i truppen.

Tränaren Jorge Vilda har inte varit särskilt populär bland spelarna och har fått kritik för hur han har handskats med bland annat skadeproblem och laguttagningar. Dessutom har stämningen i omklädningsrummet varit dålig.

Hela 15 spelare har hotat med att sluta i landslaget, och av dessa är tre uttagna till VM: Mariona Caldentey, Aitana Bonmati och Ona Batlle.

Spanien hör till guldkandidaterna i VM och möter i gruppspelet Costa Rica, Zambia och Japan.

Källa: Reuters

Sport

Sveriges fotbollsdamer missar sommar-OS 2024

Sverige har spelat i varje OS sedan damfotbollen introducerades på programmet i Atlanta 1996. Efter fredagens matcher i Nations League står det klart att Sverige inte kommer att vara med i Paris 2024.

Sverige åkte på en 0–1-förlust i Schweiz och tappade chansen att vinna gruppen. Spanien säkrade gruppsegern, trots att laget åkte på en sensationell 2–3-hemmaförlust mot Italien. Inför matchen låg oddsen för en italiensk seger på cirka 30.

Om Sverige hade besegrat Schweiz hade gruppsegern stått på spel i den avslutande Spanien–Sverige-matchen.

Anna Westerlund

Westerlund är damfotbollens nya pärla, också tidigare landslagskollegan Julin belönades på bollförbundets gala

Anna Westerlund fick ett nytt hedersomnämnande av bollförbundet då hon utsågs till pärla (Helmi). Bland de prisbelönta på galan fanns också landslagens nuvarande fixstjärnor Lukas Hradecky och Natalia Kuikka..

GrIFK och Dicken inledde baltiska ligan med varsin seger

De finländska mästarna Grankulla IFK vann över lettiska med 41–25 (17–10) då damernas baltiska liga inleddes i Tallinn. Helsingforslaget Dicken vann däremot över litauiska Zalgiris med 31–28 (16–11) i en mer jämn match.

Båda finländska lagen kommer att spela varsin match även på lördag och söndag.