Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesse Puljujärvis båda höfter har opererats – Carolina ville inte förlänga och tappar nu rättigheterna till finländaren

Uppdaterad 30.06.2023 19:27.
Jesse Puljujärvi snackar med domaren.
Bildtext Efter sex säsonger i Edmonton Oilers flyttade Jesse Puljujärvi i februari till Carolina Hurricanes.
Bild: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports/All Over Press

Carolina valde att inte förlänga avtalet med Jesse Puljujärvi och nu jagar finländaren ett nytt NHL-kontrakt. Agenten Markus Lehto säger till Iltalehti att Puljujärvi knappast kan spela i premiären i oktober.

På torsdagen meddelade NHL-insidern Chris Johnston att Jesse Puljujärvi dras med skadeproblem och att hans klubb Carolina Hurricanes har valt att inte erbjuda honom ett qualifying offer-kontraktsförslag.

I en intervju med Iltalehti bekräftar agenten Markus Lehto uppgifterna.

– För några veckor sedan opererades Jesses höfter i USA. Nu pågår rehabiliteringen där och förhållandena håller högsta klass, säger Lehto till tidningen.

Rehabiliteringen förväntas ta ett antal månader.

– Jag tror inte att han kan spela i premiären. Framför allt i slutet av säsongen distraherades Jesse av sina skadeproblem och det var nödvändigt att åtgärda dem nu, säger Lehto.

Hittar Puljujärvi en klubb?

Säsongen 2022–23 tjänade Puljujärvi 3 miljoner dollar. För att behålla rättigheterna till finländaren hade Carolina behövt erbjuda honom ett motsvarande kontrakt. Det kommer inte att ske.

– Carolina kommer inte att ge Jesse något qualifying offer, bekräftar Lehto.

Det innebär att Puljujärvi, som fyllde 25 år i maj, på lördagskvällen blir en unrestricted free agent. Då kan Puljujärvi skriva på för vilken annan NHL-klubb som helst.

Frågan är nu om någon klubb är redo att satsa på Puljujärvi? Säsongen 2022–23 var nämligen ett magplask.

Finländaren inledde säsongen i Edmonton där saldot på 58 matcher var 5+9=14 poäng. Den 28 februari flyttade han till Carolina där det på 24 matcher blev 0+3=3 poäng.

Puljujärvi debuterade hösten 2016 i NHL. Enligt sajten Capfriendly har han tjänat 7,5 miljoner dollar under sin karriär i Nordamerika.

Diskussion om artikeln