Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jari-Matti Latvala tillbaka bakom ratten – gör comeback i det finska VM-rallyt

Jari-Matti Latvala.
Bildtext Jari-Matti Latvala gör en kort comeback i det finska VM-rallyt.
Bild: HANNU RAINAMO

Det har gått över tre år sedan Jari-Matti Latvala slutade köra rally. Sedan 2020 har han varit stallchef för Toyota i VM-serien. Men i det finska VM-rallyt blir det en comeback bakom ratten.

En av världens mest erfarna rallyförare gör comeback i början av augusti. Jari-Matti Latvala tar en paus från sina uppgifter som stallchef för Toyota och kommer att sätta sig själv bakom ratten för att köra det finska VM-rallyt.

Latvala bekräftade själv nyheten i en video som publicerades på Twitter.

– Jag har stora nyheter. Toyotas VD Akio Toyoda har gett mig en otrolig möjlighet. Jag kommer att tävla i det finska VM-rallyt i en Toyota Rally1 hybridbil. Det här är en stor ära, säger Latvala i videon.

– Jag har sagt till Toyotas VD Akio Toyoda att det skulle vara roligt att köra en Rally1-hybridbil en dag. Att få uppleva hur det är att köra en sådan här typ av rallybil blir fantastiskt, säger Latvala till Yle Urheilu.

Latvala har fungerat som stallchef de senaste två åren.

38-åringen tävlade i VM-serien mellan 2002 och 2020. Under sin tid i serien vann han 18 deltävlingar på 208 starter. Hans sista start var i Sveriges deltävling 2020.

De andra förarna i Toyotas stall är Kalle Rovanperä, Elfyn Evans och Takamoto Katsuta.

Finlands VM-rally körs i Jyväskylä 3-6 augusti.

Diskussion om artikeln