Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Samma målvakt gjorde tre jättetavlor i division 2-match i Grankulla – fick sparken efteråt: ”Kan inte spela så där dåligt”

Uppdaterad 03.07.2023 15:28.
Sammy N'Djock som RoPS målvakt.
Bildtext Sammy N'Djock har representerat RoPS i fotbollsligan.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

I toppmötet i zon B av herrarnas division 2 gjorde Grankulla IFK tre mål i slutminuterna och vann mot Atlantis. Sammy N'Djock i Atlantismålet fick sitt kontrakt rivet direkt efter matchen.

Det blev en dramatisk avslutning på toppmötet i herrarnas zon B av division 2 mellan Grankulla IFK och Atlantis. Med tio minuter kvar ledde Atlantis med 2–1, men GrIFK lyckades vända matchen och vann med 4–2.

Hemmalagets sena måltrippel kom efter minst sagt tvivelaktiga ingripanden av Atlantis målvakt Sammy N'Djock. Kameruniern gjorde anmärkningsvärda misstag i samband med alla tre mål.

Efter matchen avslutades omedelbart N'Djocks kontrakt med Atlantis.

– Han var så pass dålig att vi var tvungna att säga upp kontraktet, kommenterar Moshood Bola, lagets huvudtränare, till Yle Urheilu.

Se målen från matchen i GrIFK:s Instagram-inlägg nedan.

Svarar på spekulationerna: ”Har inga bevis”

Även i Finland har fotbollen fått mycket dålig publicitet på grund av matchfixning. Efter GrIFK–Atlantis-matchen började det spekuleras på sociala medier om N'Djocks misstag i matchen var ett resultat av matchfixning.

– Jag vill inte spekulera i den frågan eftersom jag inte har några bevis och som huvudtränare är det kanske bäst jag låter bli att spekulera, säger Bola.

Bola säger att uppsägningen av kontraktet beror på det faktum att en professionell spelare gör så markant många enkla misstag i en viktig match.

– En målvakt av den kalibern kan inte spela så där dåligt. Det är uppenbart att han inte kan fortsätta hos oss.

Bola betonar att laget spelar för en plats i division 1. Han säger att hela laget var mycket besviket efter förlusten. Atlantis toppar fortfarande grupp B i andradivisionen men är nu på samma poäng som både GrIFK och Tampere United.

– Det fanns inget jag kunde göra åt det, men som huvudtränare var jag tvungen att göra något. Det är en mycket olycklig situation, men det är också en del av fotbollen. Ibland måste spelare ställas åt sidan mitt under säsongen.

Efter N'Djocks uttåg från laget så finns det ingen tydlig förstamålvakt. Men Bola lyfter fram att 20-årige Anwar Abdi har just återvänt till truppen från militärtjänstgöring. Adbi har spelat en match i herrarnas tvåa den här säsongen.

Texted är en bearbetad översättning av Yle Urheilus artikel Maalivahti päästi kolme huomiota herättävää maalia Suomen Kakkosessa – seura antoi välittömästi potkut.

Diskussion om artikeln