Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

CKP tar över utredningen av fallet med den försvunna 16-åringen i Lappo

Förra veckan beslutade polisen att Centralkriminalpolisen (CKP) tar över utredningen kring den 16-åriga Rasmus Takaluomas försvinnande från Polisinrättningen i Österbotten som skött den hittills. Takaluoma försvann i Lappo efter en utekväll 12.11.2022 och trots omfattande eftersökningar och närmare 500 tips från allmänheten har polisen inte lyckats lösa fallet än.

Enligt kriminalkommissarie Juha Nappari som lett utredningen i Österbotten har polisen inte kunnat utesluta att brott mot liv eller hälsa hänger ihop med försvinnandet.

CKP kommer att fortsätta samarbetet med polisen i Österbotten och ber fortfarande om tips till rikosvihje.krp@poliisi.fi eller 0295 418 622.

Inrikes

Anna-Maja Henriksson på riksdagens frågetimme.

Henriksson: Inget mobilförbud i skolorna

Ett totalförbud är svårt att förena med grundlagen.

Soldat i Pansarbrigaden fick skador i ansiktet av prickskyttegevär

En soldat som tillhör personalen vid Pansarbrigaden skadades på torsdag förmiddag på en skjutbana i Hattula. Enligt uppgifter från brigaden fick soldaten problem med sitt prickskyttegevär och skadades i ansiktet.

Soldaten får fortsatt vård, men är inte i omedelbar livsfara.

Vad som orsakade vapenproblemet är ännu okänt. Pansarbrigaden meddelar att man kommer att inleda en utredning om händelsen.

Författaren Kaiho Nieminen

Författaren Kaiho Nieminen är död

Författaren Kaiho Nieminen har avlidit på Malms sjukhus i Helsingfors. Det bekräftas av hans son, journalisten Tommi Nieminen.