Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Zuckerberg planerar lansera konkurrent till Twitter: Det här vet vi om Threads

En mobil där Threads är öppet i App Store.
Bildtext Musk svarade på Metas Twitterkonkurrent med att utmana Zuckerberg till en brottningsmatch.
Bild: Lucas Aguayo / AOP

Enligt medieuppgifter lanseras Metas Twitterrival Threads redan på torsdag. Det är en textbaserad app som bygger på Instagram, rapporterar tidningen The Verge.

”Vårt svar på Twitter”, kallade Meta-chefen Chris Cox applikationen enligt The Verge.

Metas Threads ska likna Twitter till upplägget men är kopplad till Instagram vilket gör det möjligt för användare att följa samma konton och behålla sitt användarnamn.

”Vi har hört från skapare och offentliga personer som är intresserade av att ha en plattform som drivs på ett förnuftigt sätt”, sa Cox på ett Meta-internt möte som The Verge tagit del av.

Metas lansering kommer efter att Twitter meddelade om ett antal restriktioner för appen, bland annat att användare i fortsättningen behöver vara verifierade för att använda populära funktionen Tweetdeck, rapporterar Reuters.

I lördags meddelade Musk om krav på att vara inloggad för att se tweetar och begränsningar i hur många tweetar en användare kan se per dag. Orsaken till åtgärderna är enligt honom ”extrema nivåer” av dataskrapning och systemmanipulation.

Zuckerberg vs. Musk

För några veckor sedan twittrade Musk om att han är redo för en brottningsmatch, till vilket Metas vd Mark Zuckerberg svarade ”skicka mig platsen” i en Instagram story.

”Storyn talar för sig själv”, säger en talesperson för Meta till BBC.

Det är oklart hur seriösa duon är, men senast för några dagar sedan fortsatte Musk jargongen då han twittrade om att det finns en chans att slagsmålet äger rum i Colosseum.

Källor: The Verge, BBC, Reuters