Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nästa stora namn till saudiska ligan – Roberto Firmino skrev på för klubb som ägs av statliga investeringsfonden

Roberto Firmino i Liverpool.
Bild: Sean Ryan/Shutterstock/All Over Press

Kontraktsnyheterna från Saudiarabien duggar tätt. Nu är det klart att Roberto Firmino flyttar till Al-Ahli efter åtta säsonger i Liverpool.

Det är klubbar i Saudiarabien som stulit rubrikerna under sommarens transferfönster.

Skyhöga löner har under de senaste veckorna lockat spelare som Karim Benzema, Ruben Neves, N'Golo Kanté, Kalidou Koulibaly och Edouard Mendy till landet.

Även på tränarfronten har det börjat röra på sig då Steven Gerrard nyligen skrev på ett tvåårigt kontrakt med Al-Ettifaq.

Sent på tisdagskvällen kom nästa stora spelarnyhet. Roberto Firmino har skrivit på för tre säsonger med Al-Ahli och uppges få en årslön på 20 miljoner euro.

– Jag har alltid spelat för stora klubbar och nu är jag i Al-Ahli, säger Firmino i en video som klubben lade ut på sociala medier.

31-årige Firmino har spelat för Liverpool i Premier League under de åtta senaste säsongerna men hans kontrakt med klubben löpte ut i juni. Anfallaren gjorde 82 mål på 256 ligamatcher i Liverpool.

Al-Ahli är en av fyra klubbar som den saudiska statliga investeringsfonden PIF blev majoritetsägare för i juni. PIF äger 75 procent i Al-Ahli, Al-Ittihad, Al-Nassr och Al-Hilal.

Al-Ahli, som kommer från staden Jeddah, gör nästa säsong comeback i den saudiska ligan efter ett år på näst högsta nivå.

Diskussion om artikeln