Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasa universitet deltar i ett internationellt miljonprojekt

Opiskelijoita kävelemässä Vaasan yliopiston kampuksella
Bild: Merja Siirilä / Yle

Ett nätverk av europeiska universitet har gjort det möjligt för studerande vid Vasa universitet att ta digitala kurser som inte tidigare fanns tillgängliga vid deras hemuniversitet.

Vasa universitet är en del av ett europeiskt universitetsnätverk som kommer att få 14,4 miljoner euro från Europeiska kommissionen för att utvidga och utveckla sin verksamhet.

EUNICE-nätverket, som startade som ett pilotprojekt för tre år sedan, omfattade ursprungligen sju europeiska universitet utöver Vasa universitet.

I dag omfattar nätverket tio universitet från bland annat Tyskland, Frankrike, Sverige och Belgien.

Samarbetet har gjort det möjligt för universiteten att erbjuda sina studenter en rad digitala inlärningsmöjligheter som inte finns tillgängliga på deras hemuniversitet. Studenterna har också haft möjlighet att träffa varandra, genom till exempel sommarkurser.

Enligt Minna Martikainen, rektor för Vasa universitet, gör universitetsnätverket det möjligt för studenter och personal från hela Europa att dela kunskap, resurser, erfarenhet och innovation.

Artikeln är en översättning av Yle Pohjanmaas artikel: Vaasan yliopisto mukana kansainvälisessä miljoonahankkeessa, skriven av Jaana Mattila.