Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen utreder lastbilsolyckan på Åboleden – flaket var öppet och slog i en trafikportal

En lastbil med släp välte på Åboleden vid Knektbro i Esbo kring kl. 23 på onsdagskvällen.

Själva släpets flak var öppet då lastbilen körde igenom en så kallad trafikportal. Enligt polisen träffade flaket trafikportalen och slungades ner på körfilen, vilket ledde till att lastbilen välte.

Lastbilens chaufför slungades ut ur bilen och skadades allvarligt. Ytterligare körde en motorcyklist in i skrotet som föll på vägen och skadades också allvarligt. Bägge förarna vårdas på sjukhus.

Vägavsnittet var avstängt till cirka klockan sex på torsdagsmorgonen på grund av röjningsarbete. På platsen råder fortfarande nedsatt hastighetsbegränsning. Orsaken är att hydraulolja läckte ut på vägen, och det finns fortfarande olja kvar på vägytan.

Polisen utreder fallet som grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt vållande av skada.

Relaterat

Förstörda byggnader i Gaza vid gränsen mot Israel.

Hem, sjukhus, skolor, vatten, mat, telekommunikation – allt har raserats för Gazaborna

Internationella organisationer har samlat in de senaste uppskattningarna av de socioekonomiska konsekvenserna för människorna i Gaza.

Helikopterbild av Degerby centrum med stamväg 51 i bakgrunden

Ung kvinna i personbil dog i en frontalkrock med lastbil på stamväg 51 i Ingå

Orsaken till dödsolyckan är ännu inte känd.

Lastbil körde i diket vid Hessundsbron – olyckan orsakar störningar i trafiken

Polisen i sydvästra Finland meddelar att en lastbil som transporterade grus har kört i diket vid Skärgårdsvägen nära bygget av den nya Hessundsbron i Pargas.

Ingen skadades i olyckan.

Olyckan skedde ungefär klockan 11 på fredagen. Olyckan orsakar ingen fara för trafiken, men leder till stora störningar i trafiken då man lyfter lastbilen ur diket.

Lastbilschaufför skadades av läckande paket i Lillkyro

Tidigt på torsdagsmorgonen var en lastbilschaufför på väg från Seinäjoki till Lillkyro. Efter att hen lastat av ett paket kände hen en brännande känsla i axeln, men tänkte inte mer på det.

När chauffören stannade på nästa ställe upptäckte hen att något hade läckt inne i lastbilen. Lastbilschauffören ringde genast 112.

– Chaufförens brännande känsla på axlen hade antagligen orsakats av att det som hade läckt hade runnit ut på paketet som hen bar på axeln, uppger jourhavande brandmästare Ville Isomöttönen på Österbottens räddningsverk för Yle Pohjanmaa.

Chauffören fördes med ambulans till sjukhus för vård. Vätskan som läckte ut var natriumhydroxid.

Också ett par kvadratmeter av marken där bilen stod parkerad täcktes av den läckande vätskan. Att vätskan rann ut på marken utgör ingen fara för människor.

Artikeln är en förkortad översättning av Rekka-auton kuljettaja sai ihovammoja kuljetuksen aikana kyydissä olleessa kontista, onnettomuus tapahtui Vähässäkyrössä Vaasassa.