Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas tror på bättre placeringar med Alfa Romeos nya uppgraderingspaket

Valtteri Bottas på presskonferens.
Bildtext Bottas hoppas på bättre placeringar med det nya uppgraderingspaketet.
Bild: All Over Press / XPB Images

Säsongen har varit utmanande för Valtteri Bottas och Alfa Romeo-stallet. I sammandraget befinner sig Bottas på 15:e plats medan hans lagkamrat Zhou Guanyu ligger på 16:e plats i mästerskapstabellen.

Valtteri Bottas förväntar sig att Alfa Romeos uppgraderingspaket kommer att ge F1-stallet ett lyft efter den tunga inledningen av säsongen.

Effekten av de nya delarna hoppas han kommer att synas i helgen när säsongens tionde formel 1-tävling går av stapeln på Silverstone i Storbritannien.

– Dessa komponenter har verkligen saknats. Utvecklarna har jobbat stenhårt för att få dem färdiga till det här loppet och för båda bilarna i stallet, sa Bottas på torsdagen.

– Vi har inte haft de snabbaste bilarna. Att ta poäng har inte riktigt varit inom räckhåll, men förhoppningsvis kan vi nu få mer fart i bilen.

Bottas poängterar också att uppgraderingspaketets syfte är att förbättra bilens fart i kurvor. Vilket passar bra på den snabba Silverstone-banan.

Tuff säsongsinledning

Bottas och Zhou Guanyu befinner sig för närvarande på 15:e och 16:e plats i mästerskapstabellen. Bottas har samlat fem mästerskapspoäng, medan hans stallkollega Zhou har fyra poäng från två niondeplatser.

I konstruktörsmästerskapet ligger Alfa Romeo på åttonde plats. Endast Williams och Alphatauri har haft en sämre inledning.

– Det bästa möjliga resultatet för den här helgen skulle vara att få in båda bilarna på poängplats. Det skulle vara det bästa vi kan hoppas på i det här läget, så det är målet nu, fortsatte Bottas.

Red Bulls tvåfaldige världsmästare Max Verstappen leder mästerskapet. Holländaren siktar på sin sjätte raka seger för säsongen.

Det till synes största hotet är återigen den mexikanske stallkollegan Sergio Perez, som har två segrar den här säsongen.

Storbritanniens Grand Prix-helg drar igång på fredagen den 7 juli med fria träningar.

Diskussion om artikeln