Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Amerikanska löparen Sha’Carri Richardson löpte säsongsbästa i Eugene

Den 23-årgia Sha’Carri Richardson sprang 100 meter på 10,71 vid de amerikanska mästerskapen i Eugene.

Den häftiga tiden är både säsongsbästa och Richardsons personliga rekord. Marginalen ner till tvåan i heatet, Brittany Brown, var 0,25 sekunder och till trean Mia Brahe-Pedersen var marginalen 0,34 sekunder.

Trots sin snabbhet har Richardson ännu inga världsmästerskapsmedaljer. Hon förlorade sin plats vid OS i Tokyo 2021 efter att ha testat positivt för Cannabis och kvalificerade sig inte till förra årets världsmästerskap

På herrarnas 100 meter var det Christian Coleman som noterade den bästa tiden med 9,95.

Semifinalerna och finalerna i de amerikanska mästerskapen kommer att äga rum på fredag. Resultaten i Eugene kommer att avgöra vilka amerikanska idrottare som kvalificerar sig till världsmästerskapen i Budapest i augusti. De tre bästa kommer att få en plats i VM-laget medan de regerande världsmästarna har en extra individuell plats.

Sport

Kerttu Niskanen åker skidor.

Jessie Diggins överlägsen i Gällivare – blåvitt magplask då Kerttu Niskanen på 22:a plats var bästa finländare

I världscupen i längdskidåkning tävlade damerna på lördagsförmiddagen i Gällivare. Segern gick till USA och de övriga pallplatserna till Sverige. Kerttu Niskanen fick nöja sig med en 22:a plats och Krista Pärmäkoski var 25:a.

Sveriges fotbollsdamer missar sommar-OS 2024

Sverige har spelat i varje OS sedan damfotbollen introducerades på programmet i Atlanta 1996. Efter fredagens matcher i Nations League står det klart att Sverige inte kommer att vara med i Paris 2024.

Sverige åkte på en 0–1-förlust i Schweiz och tappade chansen att vinna gruppen. Spanien säkrade gruppsegern, trots att laget åkte på en sensationell 2–3-hemmaförlust mot Italien. Inför matchen låg oddsen för en italiensk seger på cirka 30.

Om Sverige hade besegrat Schweiz hade gruppsegern stått på spel i den avslutande Spanien–Sverige-matchen.

Anna Westerlund

Westerlund är damfotbollens nya pärla, också tidigare landslagskollegan Julin belönades på bollförbundets gala

Anna Westerlund fick ett nytt hedersomnämnande av bollförbundet då hon utsågs till pärla (Helmi). Bland de prisbelönta på galan fanns också landslagens nuvarande fixstjärnor Lukas Hradecky och Natalia Kuikka..

GrIFK och Dicken inledde baltiska ligan med varsin seger

De finländska mästarna Grankulla IFK vann över lettiska med 41–25 (17–10) då damernas baltiska liga inleddes i Tallinn. Helsingforslaget Dicken vann däremot över litauiska Zalgiris med 31–28 (16–11) i en mer jämn match.

Båda finländska lagen kommer att spela varsin match även på lördag och söndag.