Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Verstappen i egen klass på Silverstone – Bottas femtonde under den första träningen

Max Verstappen fortsätter med sin överlägsenhet. Under den första träningen i Storbritanniens GP klarade holländaren banan på tiden 1.28,600.

Bästa finländare var Valtteri Bottas som placerade sig femtonde – 1,490 sekunder efter Verstappen.

Den andra träningsrundan på Silverstone körs på fredag klockan 18, finsk tid.

Resultat, första träningen:

1. Max Verstappen, Red Bull 1.28,600
2. Sergio Perez, Red Bull 1.29,048
3. Alexander Albon, Williams 1.29,089
4. Fernando Alonso, Aston Martin 1.29,268
5. Charles Leclerc, Ferrari 1.29,280

15. Valtteri Bottas, Alfa Romeo 1.30,090

Sport

Iivo Niskanen tillbaka i världscupen – här är truppen till Östersund

Världscupen fortsätter för längdåkarnas del med tävlingar i Östersund i helgen. På lördag står en sprint i klassisk stil på programmet och på söndag tävlar man om poäng i ett fristilslopp.

Finland skickar 17 åkare till Sverige – nio herrar och åtta damer. Iivo Niskanen som stod över tävlingarna i Gällivare är nu tillbaka i världscupen.

Krista Pärmäkoski som blev sjuk i samband med tävlingarna i Gällivare tävlar inte i Östersund. Veteranen Riitta-Liisa Roponen är inte uttagen den här gången.

Eveliina Piippo gör å sin sida säsongsdebut i Östersund.

Damer:
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Vilma Ryytty, Amanda Saari

Herrar:
Juuso Haarala, Miro Karppanen, Lauri Lepistö, Emil Liekari, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen

EIF värvar den lovande försvararen Väinö Vehkonen

Ekenäs IF:s herrlag meddelar att backen Väinö Vehkonen förstärker laget kommande säsong.

22-åriga Vehkonen har spelat i division 1 i fyra säsonger och mött EIF flera gånger. Under den gångna säsongen representerade han MP från S:t Michel.

Väinö Vehkonen har också varit en del av juniorlandslaget för under 18-åringar. I maj i år utsågs Vehkonen också till månadens spelare i herrarnas division 1.

NFL-domare blev tacklad av spelare – bröt benet

I den amerikanska fotbollsserien, NFL, möttes New Orleans Saints och Detroit Lions under söndagen. Och matchen vanns till slut av Detroit med 33–28.

Men den största snackisen i matchen utspelade sig i den andra kvarten. New Orleans running back Alvin Kamara försökte bryta sig genom Detroits försvarslinje.

Istället tacklades han ut över sidlinjen och kolliderade med den assisterande domaren.

På TV-bilderna efter händelsen ser man hur domarens ben är vinklat åt fel håll innan bilden snabbt byts ut. Matchen avbröts men kunde fortsätta efter att domaren burits ut på bår.

Elian Lehto.

Endast en tävling i herrarnas alpina världscup har genomförts – finska utförsåkaren: ”Det är verkligen irriterande”

Det har bara tävlats en gång i herrarnas världscup i alpin skidåkning den här säsongen. Då tävlade herrarna i slalom i Gurgl, Österrike.