Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Anita Westerholm börjar jobba för Anna-Maja Henriksson – leder organisation som var mot SFP:s medverkan i regeringen Orpo

Uppdaterad 12.07.2023 16:30.
Blond leende kvinna i blå kavaj i halvbild.
Bildtext Anita Westerholm ska jobba för undevisningsministern i regeringen Orpo.
Bild: Catariina Salo / Yle

Westerholm är ordförande för Svenska Kvinnoförbundet som tyckte att SFP inte ska gå med i regeringen.

Anita Westerholm från Raseborg blir specialmedarbetare till undervisningsministern Anna-Maja Henriksson som är SFP:s partiordförande.

Westerholm är stadsstyrelseordförande i Raseborg och också ordförande för SFP:s kvinnoorganisation Svenska kvinnoförbundet. Westerholm studerar juridik.

När Svenska folkpartiet tidigare i somras fattade beslut om medverkan i den nuvarande regeringen, var Svenska kvinnoförbundet mot regeringssamarbete. Anita Westerholm sa då i en intervju till Hbl (kan vara bakom betalmur) att regeringsprogrammets människosyn är oacceptabel och helt förkastlig i frågor som gäller humanitär invandring.

Hon menade ändå att kvinnoförbundet genom partiet (SFP) fortsätter försöka påverka regeringens politik och komma med kritik där det behövs.

Westerholm har i sina ställningstaganden också i övrigt starkt förespråkat jämställdhet och allas lika värde.

Henrikssons stab nästan klar

Anita Westerholm har tidigare arbetat som bland annat specialmedarbetare för minister Anna-Maja Henriksson och som riksdagsassistent för Thomas Blomqvist. Blomqvist, också från Raseborg, blev inte omvald i valet våren 2023.

Partiledarna i regeringen Orpos har fem specialmedarbetare var. Övriga ministrar har två.

Anna-Maja Henrikssons övriga specialmedarbetare är Anna Abrahamsson, Laura Ollila och Alexander Junell samt en person som utses i augusti. Henrikssons statssekreterare är Mikaela Nylander.

Tack för alla som kommenterade. Diskussionen avslutades 12.7.2023 klockan 16:30.