Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

För tunga långtradare kör fortfarande över Rävsundsbron

Uppdaterad 13.07.2023 10:57.

En del långtradare kör fortfarande med för tunga laster på Rävsundsbron. Enligt broingenjör Ari Salo vid Närings-, trafik- och miljöcentralen kör tiotals för tunga långtradare över bron dagligen.

Det skriver Yle Turku.

Det krävs ett specialtillstånd för att få köra med över 76 ton tunga laster över bron. För tillfället beviljas inga specialtillstånd för det här.

Rävsundsbron mellan Pargas och S:t Karins är i mycket dåligt skick. Därför har hastigheten sänkts till 30 kilometer i timmen på bron. Dessutom ska långtradare ha ett avstånd på 60 meter från varandra när de kör över bron.

De flesta som kör över bron följer den nya hastighetsbegränsningen.

– Belastningen på bron hålls på en rimlig nivå om alla följer begränsningarna. På det sättet kan vi se till att bron håller tills den nya bron står klar, säger projektchef Janne Wikström vid Trafikledsverket.

Hittills har tidtabellen för den nya Rävsundsbron hållit, meddelar Trafikledsverket. Det gäller också för broarbetet vid Hessundet nära Pargas centrum.

För tillfället pågår borrnings- och pålningsarbeten för den högsta pylonen på den nya Rävsundsbron. En del av stålkonstruktionerna tillverkas också som bäst.

Rävsundsbron ska stå klar i slutet av år 2025.

Diskussion om artikeln