Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Fimea varnar för falska läkemedel på marknaden

Det har dykt upp förfalskningar av läkemedel som det råder global brist på. Den illegala marknaden erbjuder preparat som det är svårt att få tag på legalt, uppger Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea.

Fimea uppmanar kunder att köpa läkemedel endast på apotek eller via apotekens lagliga nätservice; plagiat kan förutom att sakna effekt också vara direkt livsfarliga.

Det har varit svårt att få tag på exempelvis moderna diabetesmediciner som också används för viktnedgång på grund av den ökade efterfrågan runt om i världen.

Inrikes

Anna-Maja Henriksson på riksdagens frågetimme.

Henriksson: Inget mobilförbud i skolorna

Ett totalförbud är svårt att förena med grundlagen.

Soldat i Pansarbrigaden fick skador i ansiktet av prickskyttegevär

En soldat som tillhör personalen vid Pansarbrigaden skadades på torsdag förmiddag på en skjutbana i Hattula. Enligt uppgifter från brigaden fick soldaten problem med sitt prickskyttegevär och skadades i ansiktet.

Soldaten får fortsatt vård, men är inte i omedelbar livsfara.

Vad som orsakade vapenproblemet är ännu okänt. Pansarbrigaden meddelar att man kommer att inleda en utredning om händelsen.

Författaren Kaiho Nieminen

Författaren Kaiho Nieminen är död

Författaren Kaiho Nieminen har avlidit på Malms sjukhus i Helsingfors. Det bekräftas av hans son, journalisten Tommi Nieminen.