Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Emilia Karell kastade personbästa och tog sig till spjutfinalen i ungdoms-EM

Uppdaterad 14.07.2023 14:05.
Emilia Karell kastar spjut.
Bildtext Emilia Karell är i final.
Bild: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Sjundeå IF:s Emilia Karell är klar för spjutfinalen i ungdoms-EM i friidrott. I fredagens kvaltävling på idrottsplanen i Alberga i Esbo klarade hon inte kvalgränsen, men tog sig ändå till final.

Karell fick till det i sitt tredje kvalkast och gjorde nytt personbästa resultat 54,84. Hon såg väldigt förvånad och glad ut efter det kastet.

Hennes första kast var ganska långt men ogiltigt. I det andra kastet fick hon resultatet 51,58.

Emilia Karell kom trea i första kvalgruppen. Segern i kvalgruppen gick till största guldfavoriten Greklands Elina Tzengko kastade 61,52 och gick enkelt till final.

Finalen börjar klockan 18.45 på söndag (16.7). Yle visar EM-tävlingarna på Yle Arenan och i TV2.

Relaterat

Oscar Pistorius kommer ut ur fängelset i januari

Den mångfaldige paralympiska mästaren Oscar Pistorius släpps ut ur fängelse. Hans fängelsestraff uppges bli villkorligt den 5 januari 2024. Det skriver nyhetsbyrån AP.

Den i dag 37-årige Pistorius mördade sin flickvän Reeva Steenkamp på Alla hjärtans dag år 2013. Pistorius dömdes år 2016 till ett 13 år långt fängelsestraff.

Pistorius uppgav själv att han trodde att det var en inkräktare i hans hus – men det var hans flickvän som han sköt till döds genom badrumsdörren.

Källa: AP

Peter Nynäs ny ordförande för SFI

Svenska Finlands Idrottsförbund har valt Peter Nynäs till ny ordförande för nästa år. Han efterträder Stefan Mutanen, som avgår efter fyra år på posten.

Nynäs är från Karis och aktiv i IF Raseborg.

– Jag ser fram emot nya utmaningar. Jag har sysslat mycket med friidrott de 30 senaste åren och nu får jag vidga vyerna och lära mig nya saker med för mig nya grenar, säger Nynäs i förbundets pressmeddelande.

SFI har sektioner för friidrott, cykel, simning och kraftidrott.