Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

“Small dick energy ett slag under bältet där det inte spelar någon roll hur mycket muskler eller pengar du har”

Elmer Bäck, Benjamin Gripenberg och Nino Poppius ser in i kameran och ler.
Bildtext Podden Män påriktigt görs av Elmer Bäck, Benjamin Gripenberg och Nino Poppius.
Bild: Ilmari Fabritius/Clas Christiansen

Kukstorlek är en stor källa till internethumor. Men skulle vi må bättre av att slopa fixeringen vid penisstorlek en gång för alla? Podden Män påriktigt funderar på vad som anses vara attraktivt hos en man idag.

– Som svart man är förväntningarna att man ska ha en megapenis, sånt som man är van att se i porren till exempel, säger Benjamin när samtalet i podden kretsar kring hur en ideal man ska se ut idag.

Alla tre i podden är överens om att en muskulös kropp är inne just nu. Om det ett tag var okej att ha en så kallad “dad bod” (pappakropp) så är det ett minne blott idag.

Muskulösa kroppar är attraktiva och man får gärna också framhäva sin vältränade kropp, om man har en. Benjamin tränar mycket medan Nino och Elmer aldrig har känt sig riktigt vältränade.

Muskelimies esittelee kuntoaan
Bildtext Har du en vältränad kropp får du gärna visa upp den på sociala medier och i offentligheten.

Annat trion snackar om är förväntningar på längden när man ska börja dejta någon. Här upplever i alla fall en del av dem att normen om att killen ska vara längre än tjejen i en heterorelation har varit och fortfarande är stark.

Längd, kukstorlek och muskler - det här påverkar hur attraktiva vi upplevs

18:01

Nino frågade sin flickvän om hon hade tankar om hans längd när de träffades. I och med att hon har en pappa och en bror som är väldigt långa.

– Hon brydde sig inte så mycket om min längd, sa hon då. Men nog att det skulle vara problematiskt om jag skulle vara kortare än hon, säger Nino.

Vilka komplimanger önskar de att de skulle få? Hur viktigt är det med skäggväxt och hur känns det att aldrig blivit kallad snygg?

Lyssna på Benjamin Gripenberg, Nino Poppius och Elmer Bäcks samtal om mannens idealutseende.