Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Den försvunna boaormen Pedro väcker skräckblandad förtjusning bland besökare på Högholmen: ”Det är lite skrämmande”

Uppdaterad 14.07.2023 18:59.
Den försvunna boaormen Pedro väcker skräckblandad förtjusning bland besökare på Högholmen: ”Det är lite skrämmande” - Spela upp på Arenan

För en vecka sedan försvann den brasilianska regnbågsboan Pedro från sitt terrarium på Högholmen, men det skrämmer inte iväg besökarna från djurgården.

– Det är lite skrämmande, säger Iisa Hämäläinen som besöker djurgården tillsammans med sin familj. Hon är rädd för ormar, men har ändå försökt få en skymt av boaormen Pedro inne på Amazoniahuset.

Det är också troligtvis där den befinner sig just nu. Boaormen är 1,5 meter lång och lika tjock som en handled. Den flyttade in på Högholmen för en månad sedan, och förra veckan märkte djurskötarna att Pedro var borta. Det är möjligt att den nyinflyttade invånaren blev nyfiken på sitt nya hem.

– Eftersom det är en ny miljö för ormen har den antagligen gått igenom varje vinkel och vrå, och sedan hittat ett spännande hål att slinka ner i, säger Carina Wilenius, djurskötare och veterinärassistent på Högholmen.

Ormen utgör ändå ingen fara för människor, och den trivs bra för sig själv. Djurgården är fortsättningsvis öppen som vanligt, men toaletterna i Amazoniahuset är avstängda som en säkerhetsåtgärd.