Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ingåbor får gratis skjuts till simhallen i Sjundeå

Ingå kommun skjutsar invånare till badet i Sjundeå. De kommunala skjutsarna ordnas i augusti och september. Bussen går under torsdagar och fredagar enligt en tidtabell som finns till exempel på Ingå kommuns webbplats.

Man ska anmäla sig senast veckan innan till fritidsinstruktör Pia Helle (pia.helle(a)inga.fi).

Den första skjutsen går 3.8 från småbåtshamnen i Ingå klockan 9.30. Tillbaka startar bussen från Sjundeå klockan 12.

Relaterat

Två stadsbussar från Åbo skickas till Charkiv i Ukraina

Åbo stadstrafik Ab donerar två begagnade stadsbussar till Charkiv i Ukraina. Donationen är, enligt Åbos borgmästare Minna Arve, en del av stadens stöd till Ukraina och särskilt Charkiv som är Åbos vänort.

Bussarna packas fulla med diverse hjälpmaterial som samlats in av föreningen Suomen Ukrainalaiset (med fri översättning: Ukrainarna i Finland) och även fotbollsutrustning för vinterträning som donerats av FC Inter.

Bussarnas resa till Charkiv börjar i dag, torsdag och körs av frivilliga busschaufförer.

Gul buss kör i trafiken

Hur nöjd är du med Fölis busstrafik? Bussarna får fint betyg, men chaufförerna får kritik

Upp till 80 procent av dem som bor i Fölis område åker buss regelbundet eller sporadiskt. Vi frågade folk på stan hur nöjda de är med trafiken.

Strejk påverkar Fölis bussar på onsdag

Busstrafiken i Åbo påverkas av den strejk som planeras av Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena, JHL, den här veckan. Linjerna 1, 1B, 1T, 3, 30, 50, 50T, 51, 52, 52A, 53, 53A, 53T, 54, 55A, 58, 71, 73, 74 och nattlinjen 36 kommer i huvudsak inte att köras onsdagen den 8 november. Det här beror på att en del av Åbo stadstrafiks chaufförer deltar i strejken.

I det här skedet är det oklart exakt vilka turer som körs, men man vet mer då det blir klart hur många chaufförer som deltar i strejken. Här kan du läsa mer om hur turerna påverkas.

Trafiken återgår till det normala på torsdagsmorgonen.