Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Olli Kokko besviken efter att ha missat semifinalerna

I simningens långbane-VM hade herrarna försök på 50 meter bröstsim.

Olli Kokko gick inte vidare från försöken, och hans tid blev 27.99. Det skiljde 0.63 sekunder från en plats i semifinalerna.

– Förväntningarna inför loppet var naturligtvis att slå rekord, och allt pekade på att jag skulle vara i toppform. Men kanske tog nerverna överhanden, och jag ville simma snabbare än vad kroppen klarade av. Jag blev lite för ivrig, säger Kokko.

Kokkos rekord är 27.26, vilket han simmade på EM i augusti förra året.

– Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle simma så långsamt i de här loppen. Det är min första stora mästerskapsbesvikelse, fortsätter Kokko.

Kokko deltog endast i 50 meter bröstsim vid världsmästerskapen.

Sport

Sveriges fotbollsdamer missar sommar-OS 2024

Sverige har spelat i varje OS sedan damfotbollen introducerades på programmet i Atlanta 1996. Efter fredagens matcher i Nations League står det klart att Sverige inte kommer att vara med i Paris 2024.

Sverige åkte på en 0–1-förlust i Schweiz och tappade chansen att vinna gruppen. Spanien säkrade gruppsegern, trots att laget åkte på en sensationell 2–3-hemmaförlust mot Italien. Inför matchen låg oddsen för en italiensk seger på cirka 30.

Om Sverige hade besegrat Schweiz hade gruppsegern stått på spel i den avslutande Spanien–Sverige-matchen.

Aino-Kaisa Saarinen kramar om Riitta-Liisa Roponen.

Direkt: Visar stålkvinnan Riitta-Liisa Roponen att gammal är äldst?

Riitta-Liisa Roponen skriver världscuphistoria.

Anna Westerlund

Westerlund är damfotbollens nya pärla, också tidigare landslagskollegan Julin belönades på bollförbundets gala

Anna Westerlund fick ett nytt hedersomnämnande av bollförbundet då hon utsågs till pärla (Helmi). Bland de prisbelönta på galan fanns också landslagens nuvarande fixstjärnor Lukas Hradecky och Natalia Kuikka..

GrIFK och Dicken inledde baltiska ligan med varsin seger

De finländska mästarna Grankulla IFK vann över lettiska med 41–25 (17–10) då damernas baltiska liga inleddes i Tallinn. Helsingforslaget Dicken vann däremot över litauiska Zalgiris med 31–28 (16–11) i en mer jämn match.

Båda finländska lagen kommer att spela varsin match även på lördag och söndag.