Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Olli Kokko besviken efter att ha missat semifinalerna

I simningens långbane-VM hade herrarna försök på 50 meter bröstsim.

Olli Kokko gick inte vidare från försöken, och hans tid blev 27.99. Det skiljde 0.63 sekunder från en plats i semifinalerna.

– Förväntningarna inför loppet var naturligtvis att slå rekord, och allt pekade på att jag skulle vara i toppform. Men kanske tog nerverna överhanden, och jag ville simma snabbare än vad kroppen klarade av. Jag blev lite för ivrig, säger Kokko.

Kokkos rekord är 27.26, vilket han simmade på EM i augusti förra året.

– Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle simma så långsamt i de här loppen. Det är min första stora mästerskapsbesvikelse, fortsätter Kokko.

Kokko deltog endast i 50 meter bröstsim vid världsmästerskapen.

Sport

Hjärtbesvär stoppar schweiziska sprintstjärnan – avbryter världscupsäsongen

Den schweiziska skidåkaren Nadine Fähndrich är tvungen att att stå över de kommande tävlingarna i världscupen i längdåkning.

Fähndrich hade problem med andningen under de senaste världscuphelgerna i Nordamerika. Läkargranskningar hemma i Schweiz visade att hon lider av hjärtrytmrubbningar.

– Även om hjärtarytmin är godartad så begränsar den hennes idrottsliga kapacitet, skriver det schweiziska skidförbundet i ett pressmeddelande.

Fähndrich kommer att opereras och hon är därmed tvungen att ta en paus från tävlingar. Hon hoppas kunna göra comeback i slutet av världscupsäsongen.

Nadine Fähndrich har vunnit fyra världscuptävlingar i sprint. Vinterns enda pallplacering knep hon i hemmatävlingarna i Goms där hon var trea på 20 kilometer fristil med masstart.

Dani Alves har fått sin dom – den förre fotbollsstjärnan skakar galler i över fyra år

Den tidigare fotbollstjärnan Dani Alves har dömts till 4,5 års fängelse för sexuella övergrepp av en domstol i Barcelona.

Händelsen ska ha ägt rum på en nattklubb i Barcelona på nyårsafton 2022. Den 40-årige Alves medgav att han var på nattklubben men nekade till anklagelserna.

Enligt Reuters ansåg domstolen att det gick att bevisa att en våldtäkt hade ägt rum. Domen går att överklaga.

Dani Alves har varit fängslad sedan januari 2023 eftersom flyktrisken bedömdes som stor. Brasilien överlämnar inte egna medborgare som dömts i andra länder.

Dani Alves storhetstid som spelare var i Barcelona 2008 till 2016. Han är en av fotbollshistoriens mest meriterade spelare med 43 titlar. Han spelade 126 A-landskamper med Brasilien.

Källa: Reuters

Tidigare landslagsikonen blir ny förbundskapten för Finlands volleybollherrar

Olli Kunnari har valts till ny förbundskapten för Finlands volleybollandslag. Kunnari tar över efter britten Joel Banks som lämnade posten i höstas.

– Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten. Jag tar ödmjukt emot det här uppdraget, säger Kunnari på en presskonferens.

Olli Kunnari gjorde 251 landskamper för Finland som spelare. Han avslutade sin aktiva karriär 2020 och har senast tränat Akaa-Volley i den inhemska ligan.

Nu har han skrivit på ett kontrakt av modellen 2+2 år med förbundet.

– Jag känner mig redo för det här uppdraget, säger Kunnari.

Mikko Esko har tidigare figurerat i spekulationerna kring den nye förbundskaptenen. Valet föll inte på honom men han kommer ändå att få en post i landslaget. Esko har valts till general manager.

Esko har inte avslutat sin aktiva karriär och kommer att fortsätta spela vid sidan av jobbet som general manager.