Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Favorit i repris: Tony DeAngelo till Carolina efter att ha blivit utköpt från sitt kontrakt

Ishockeyspelaren Tony DeAngelo återvänder till NHL-klubben Carolina Hurricanes. Han har skrivit på ett ettårskontrakt som är värt 1 675 000 dollar.

Den 27-årige DeAngelo är en offensivt skicklig back som ändå har haft svårt att passa in i sina tidigare klubbar.

Hösten 2020 skrev han ett tvåårskontrakt med New York Rangers, men blev utköpt sommaren 2021. Sommaren 2022 tecknade DeAngelo ett tvåårsavtal med Philadelphia Flyers som löste ut honom för ett par veckor sedan.

Säsongen 2021–22 spelade DeAngelo i Carolina på ett ettårskontrakt och levererade framåt. På 64 matcher blev det 10+41=51 poäng.

Nu blir det en ny vända i klubben med stark finländsk prägel.

Sport

Sveriges fotbollsdamer missar sommar-OS 2024

Sverige har spelat i varje OS sedan damfotbollen introducerades på programmet i Atlanta 1996. Efter fredagens matcher i Nations League står det klart att Sverige inte kommer att vara med i Paris 2024.

Sverige åkte på en 0–1-förlust i Schweiz och tappade chansen att vinna gruppen. Spanien säkrade gruppsegern, trots att laget åkte på en sensationell 2–3-hemmaförlust mot Italien. Inför matchen låg oddsen för en italiensk seger på cirka 30.

Om Sverige hade besegrat Schweiz hade gruppsegern stått på spel i den avslutande Spanien–Sverige-matchen.

Anna Westerlund

Westerlund är damfotbollens nya pärla, också tidigare landslagskollegan Julin belönades på bollförbundets gala

Anna Westerlund fick ett nytt hedersomnämnande av bollförbundet då hon utsågs till pärla (Helmi). Bland de prisbelönta på galan fanns också landslagens nuvarande fixstjärnor Lukas Hradecky och Natalia Kuikka..

GrIFK och Dicken inledde baltiska ligan med varsin seger

De finländska mästarna Grankulla IFK vann över lettiska med 41–25 (17–10) då damernas baltiska liga inleddes i Tallinn. Helsingforslaget Dicken vann däremot över litauiska Zalgiris med 31–28 (16–11) i en mer jämn match.

Båda finländska lagen kommer att spela varsin match även på lördag och söndag.