Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sebastian Aho kritade på långt kontrakt med Carolina – ”Han är en fantastisk ledare”

Uppdaterad 26.07.2023 19:36.
Sebastian Aho firar sitt mål.
Bildtext Sebastian Aho kommer att vara en del av Carolina i många år framöver.
Bild: James Guillory-USA TODAY Sports/All Over Press

Sebastian Aho har sedan 2016 varit en del av Carolina Hurricanes organisation. Nu har han skrivit på en långt kontrakt och det sträcker sig fram till 2032.

Den gångna NHL-säsongen tog för Carolina Hurricanes del slut i semifinalen, där Florida Panthers var bättre och vann med 4–0 i matcher.

Sebastian Aho, en av Carolina Hurricanes bästa spelare förra säsongen, kommer att spela med laget under lång tid framöver. Hurricanes meddelade på onsdagen att de har skrivit ett nytt åttaårigt kontrakt med Sebastian Aho.

Kontraktet kommer att börja gälla säsongen 2024/25 och garanterar Aho en lön på 9,75 miljoner dollar per år, cirka 8,81 miljoner euro.

– Sebastian har utvecklats till en av de bästa tvåvägscentrarna i hockey. Han är en fantastisk ledare på och utanför isen och en bra förebild för våra yngre spelare. Vi är tacksamma för att han har bestämt sig för att stanna i Carolina under överskådlig framtid, säger Carolinas general manager Don Waddell.

Klubben har också förlängt kontrakten med målvakterna Antti Raanta och Frederik Andersen. Kaptenen Jordan Staal och anfallaren Jesper Fast fortsätter också i laget.

Hurricanes har även skrivit kontrakt med försvararna Tony DeAngelo, Dmitry Orlov, samt anfallarna Michael Bunting och Brendan Lemieux.

Grundserien i den nordamerikanska hockeyligan NHL drar igång den 23 september.

Diskussion om artikeln