Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Det blir en fjärde Coldplay-konsert på Olympiastadion i Helsingfors

Chris Martin på scen tillsammans med de övriga medlemmarna i Coldplay.
Bildtext Coldplay med Chris Martin i spetsen uppträdde på Parken i Köpenhamn den femte juli i år.
Bild: Mads Claus Rasmussen / AFP

Intresset för gruppen Coldplays första konserter i Finland är enormt. Förhandsförsäljning av biljetter började tidigare i veckan och har väckt mycket debatt.

På grund av den stora efterfrågan har den brittiska gruppen Coldplays världsturné Music Of The Spheres fått ett fjärde konsertdatum på Olympiastadion i Helsingfors. Det nya datumet är lördagen 27 juli 2024.

Biljetterna till den konserten och de konserter som offentliggjorts tidigare släpps i morgon, fredag 28.7 kl. 10. De övriga konsertdatumen är 28, 30 och 31 juli 2024.

Med fyra konserter efter varandra sätter Coldplay ett nytt rekord för Olympiastadion. Tidigare har artister endast uppträtt med två konserter efter varandra på Olympiastadion.

De första förhandsbiljetterna till Coldplay i Helsingfors släpptes i tisdags. För att köpa biljetter krävdes förhandsregistrering och efterfrågan var så stor att många blev utan biljett. Många blev också överraskade över biljetter med dynamiska priser, vilket kunde höja priset under köpprocessen.

Det var första gången dynamiska priser användes i konsertsammanhang i Finland, medan till exempel VR har använt sig av dynamisk prissättning av tågbiljetter redan en längre tid.

Trots det enorma intresset för förhandsbiljetterna kommer biljetter till Coldplays konserter i Helsingfors alltså också att säljas utanför förhandsbiljettfönstret. Enligt arrangören Live Nation är de exakta uppgifterna om antalet sålda biljetter inte offentliga av avtalsrättsliga skäl.

Källa: Yle Uutiset