Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Målvakten Mikael Heinonen fortsätter i BK-46

Karisklubben BK-46 har skrivit fortsatt spelarkontrakt med målvakten Mikael Heinonen. 32-åringen hörde till de bärande krafterna i våras då Karislaget tog sitt andra FM-guld på raken.

Rony Léven, BK:s andra målvakt senaste säsong, återvänder till moderklubben Sjundeå IF för kommande säsong. Huruvida lagets tredje målvakt Niclas Zweigberg fortsätter i Karislaget är tillsvidare oklart.

Ligasäsongen för BK-46 börjar den 16:e september med en hemmamatch mot Grankulla IFK.

Relaterat

Man står med händerna i kors och ler mot kameran.

Handbollsdomaren och lungläkaren Mikael Lindroos andas handboll

Har dömt över 500 matcher i herrarnas FM-liga.

Öppet inför hemmareturen – BK-46 förlorade med två mål i Serbien

BK-46 var direktkvalificerade till den andra omgången av EHF-cupen – där man till slut inte behövde spela. Matcherna mot israeliskt motstånd ställdes in på grund av situationen i landet.

Nu har Karislaget äntligen fått inleda årets Europaspel. Och bortamötet med serbiska RK Metaloplastika i den tredje rundan blev en jämn historia.

I paus ledde hemmalaget med 14–13 och i början av andra halvlek drygade man ut ledningen. Men BK skärpte sig mot slutet och därför har serberna bara ett par bollars försprång till returen efter att till slut ha vunnit med 31–29 hemma i Šabac.

I BK visade Nico Rönnberg och Sebastian Säkkinen vägen framåt med tio respektive åtta mål. I kassen räddade Mikael Heinonen sju skott.

Returen spelas i Karis nästa veckas söndag.