Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Amningspauser på jobbet kan bli verklighet: ”Stöder möjligheten att kombinera arbetsliv och barn”

mamma ammar baby
Bildtext I Finland har man brukat utgå ifrån att amningspauser inte behövs, eftersom vi har så långa föräldraledigheter.
Bild: Katrine Johansson

Nokia stad överväger att införa amningspauser för sina anställda. I Finland är arbetsgivare inte skyldiga att erbjuda amningspauser, även om det kan gå att komma överens om sådant från fall till fall.

Att återvända till arbetslivet efter föräldraledigheten kan vara tungt. För föräldrar som ammar medför det dessutom särskilda utmaningar.

Nu utreder Nokia stad en lösning för sina arbetstagare som kan göra övergången lättare. Det är att ge föräldrar som ammar möjlighet att ta amningspauser under arbetsdagen.

Sofia Kuntsi är viceordförande för föreningen Amningshjälpen rf, som erbjuder hjälp och stöd för amning. Kuntsi är också själv föräldraledig med sin yngsta dotter som är nästan 9 månader gammal.

Hon säger att hon tror att amningspauser kan ge goda resultat på befolkningsnivå, både för hälsa och för ekonomi.

– Jag tycker att det är en fantastisk idé, eftersom det möjliggör att man kan återvända till jobbet tidigare. Dessutom stöds de hälsofrämjande effekterna som amningen medför både för den ammande föräldern och för barnet, säger hon.

”Kan göra det lättare att dela jämnt på föräldraledigheterna”

Nokia stads idé om amningspauser hänger ihop med den nya familjeledighetsreformen, som trädde i kraft för ungefär ett år sedan. Det berättar Pirjo Virtanen, som är personalchef på Nokia stad, för Yle Uutiset.

Kukkamekkoon pukeutunut nainen hymyilee kameralle.
Bildtext Pirjo Virtanen är personalchef på Nokia stad, som utreder möjligheten att börja erbjuda amningspauser.
Bild: Maria Salovaara / Yle

Den nya modellen gör att föräldrarna kan dela jämnt på ledigheterna. Virtanen säger att amningspauserna skulle kunna vara ett sätt att göra det här lättare i praktiken. Staden ska på hösten börja utreda möjligheten för amningspauser, genom att undersöka intresset.

– Om det finns intresse går vi vidare till att se mera konkret på vilka yrkesgrupper som är intresserade och vad det i praktiken skulle innebära i deras arbete, till exempel tidsmässigt, säger Virtanen.

”Om jag hade chansen, skulle jag överväga det”

Sonja Rodén har en son på 8 månader som hon har varit hemma med. Hon ska börja jobba igen i augusti och säger att hon skulle överväga amningspauser om hon hade chansen.

– Jag kan nog erkänna att det finns en viss nervositet i att återvända till arbetslivet, även om jag inte har varit borta så väldigt länge statistiskt sett. Det är klart att det är ett helt annat liv att vara hemma med ett barn än att arbeta heltid, så amningspauser är absolut något positivt, säger Rodén.

Sonja Rodén ammar sitt barn på en allmän plats.
Bildtext Sonja Rodén säger att hon önskar att amning inte var så tabubelagt.
Bild: Sonja Rodén

Rodén säger att hon ser amningspauser som ett sätt att visa att man stöder möjligheten att kombinera arbetsliv och barn.

– Ända från graviditeten får man höra om alla fördelar som finns med amning, inom sjukvården, på BB, efter förlossningen och så vidare. Men så pratar man inte någonting om hur det i praktiken fungerar, säger Rodén.

I Finland är amningspauser inte lagstadgade

I Finland har man brukat utgå ifrån att arbetsgivare inte behöver erbjuda amningspauser, eftersom vi har så långa föräldraledigheter. I andra länder, där mammorna återvänder till arbetslivet betydligt snabbare, är det vanligare. Sofia Kuntsi säger att hon förespråkar den norska modellen.

– Där är det lagstadgat att en förälder med ett barn som är under ett år gammalt får amma på arbetstid, säger Kuntsi.

I Norge har den ammande föräldern rätt till en timmes arbetspaus. Kuntsi säger att amningspauser kan ordnas på lite olika sätt från fall till fall. Både Kuntsi och Rodén lyfter också upp att ett lugnt rum där man kan amma på jobbet är viktigt för att pauserna ska fungera.

– Är det till exempel smidigare att barnet hämtas till jobbet eller att man far hem emellan för att amma? Det beror på läget och jobbets struktur, säger Kuntsi.

Finland har inte ratificerat den internationella arbetsorganisationen ILO:s konvention om skydd för mödrar. Enligt den bör ammande föräldrar ha rätt till en eller flera amningspauser om dagen. Institutet för hälsa och välfärd THL rekommenderar i sitt program för att främja amning att Finland godkänner konventionen.