Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kanontid i VM för Kivirinta som var sjätte snabbast i försöken: ”Jag lyckades överföra spänningen och energin till prestationen”

Uppdaterad 29.07.2023 14:56.
Veera Kivirintas försöksheat vid sim-VM i Japan. - Spela upp på Arenan

Veera Kivirinta är semifinalklar på 50 meter bröst i sim-VM efter nytt personbästa som gav sjätteplats i försöksheaten. ”Jag var inställd på att det inte blir ett avancemang”, sa hon efter försöken.

Simmaren Veera Kivirinta klarade försöksheaten och avancerade till semifinal på 50 meter bröst vid VM i Fukuoka i Japan.

Kivirinta var sjätte snabbaste dam i försöksheaten där hon satte ett nytt personligt rekord 30,33. Hon var trea i sitt heat.

– Det har känts bra att simma så jag visste att jag kan bå under 31 sekunder. Men att det gick så här fort redan nu... Jag lyckades överföra spänningen och energin till själva prestationen. Då jag såg resultaten fällde jag en tår, sa Veera Kivirinta till Yle efter sitt heat.

– Jag var inställd på att det inte blir ett avancemang. Nu försöker jag uppnå en ny spänningstopp inför kvällen.

I semifinalen senare på dagen slutade Kivirinta sedan på sjunde plats i sitt heat samt 13:e plats i sammandraget och missade därmed final. Hennes tid i semifinalen var 30,56.

28-åriga Kivirinta är hemma från Uleåborg och bor numera i Tammerfors. Hon studerar till polis.

Ida Hulkkos tid på samma stäcka var 30,98, vilket gav 21:a plats. Hulkko avancerade inte till semifinal.

Kvällspasset vid VM i simning visas i Yle Arenan klo. 13.50 och i TV2 kl. 15.10.

Artikeln uppdaterad kl. 14.55 med information om Kivirintas semifinallopp.

Diskussion om artikeln