Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Tyskland storfavorit mot Colombia – som drömmer om avancemang

Uppdaterad 30.07.2023 12:32.

Tyskland inledde VM med en övertygande 6–0-seger över Marocko. Nu väntar en match mot Colombia, som slog Sydkorea i sin första match. Tyskland är favorit i dagens möte, som redan kan avgöra gruppsegern.

Kl. 12.30 Tyskland–Colombia i TV2 och på Yle Arenan

Grupp H, Sydney Football Stadium
Kommentator: Kristian Karlsson, expert Milla-Maj Majasaari

Tysklands läge: Mästarkandidaten redo för ny uppvisning

Tyskland inledde turneringen starkast av de potentiella världsmästarkandidaterna. 6–0-segern över Marocko var hur säker som helst och tyskorna är på väg att vinna sin grupp för åttonde gången på nio försök.

Med en seger över Colombia säkrar Tyskland en plats bland de 16 främsta.

Tyskland lider av små skadebekymmer och framför allt i backlinjen finns vissa frågetecken. Felicitas Rauch var tvungen att stiga av fredagens träning och hon ser ut att missa matchen där Tyskland och Colombia ställs mot varandra för första gången.

Colombias läge: Sydamerikanskorna drömmer om nytt avancemang

Colombia kommer till matchen i Sydney med självförtroendet på topp efter öppningassegern över Sydkorea.

På torsdagen fick laget bevittna sin 18-åriga stjärnspelare Linda Caicedo falla ihop under ett träningspass och hon låg medvetslös i ett par minuter. Real Madrid-anfallaren ser ut att ha klarat sig undan med blotta förskräckelsen och hon lär vara i spelskick i matchen mot Tyskland.

Även om Colombia förlorar idag har laget avancemanget i egna händer i den avslutande matchen mot Marocko.

Håll koll på: Skyttedrottningarna Popp och Usme

Tysklands anfallsstjärna Alexandra Popp rivstartade sitt VM med två nickmål mot Marocko. Av sina tolv sluspelsmål under karriären har hon gjort nio med huvudet. Hon är nu uppe på 64 landslagsmål och kan idag passera Inka Grings som den tredje effektivaste tyskan genom tiderna.

I Colombia gäller det att hålla ögonen på Linda Caicedo samt Catalina Usme, duon som stod för målen i matchen mot Sydkorea. Usme rullade in ledningsmålet från straffpunkten och är nu uppe på 40 fullträffar i landslaget.

Kommentatorns tips: Förhandsfavoriten fixar det

Tyskland ska inte ha några större problem med ett ettrigt och aggressivt Colombia. Inget ny målshow att vänta, men en seger med 2–0.

Diskussion om artikeln