Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Polispådrag i Lovisa: Aggressiv man hotade förbipasserande med kniv i Strömfors bruk

Polisbil
Bildtext Enligt Loviisan Sanomats vittnesuppgifter var polisen snabbt på plats. Den första patrullen oskadligjorde mannen innan den andra patrullen hann fram. Illustrerande arkivbild.
Bild: Arash Matin / Yle

Polisen grep en aggressiv man i Strömfors bruk i Lovisa på måndagsmorgonen.

Tidningen Loviisan Sanomat var först med nyheten. Tidningen skriver att en man utrustad med kniv rörde sig i bruket, försökte ta sig in i hus och hotade förbipasserande. Enligt tidningens vittnesuppgifter använde polisen elchockvapen för att oskadliggöra mannen.

Kommissarie Olavi Merihaara från Polisinrättningen i Östra Nyland bekräftar för Yle Östnyland att uppdraget ägt rum.

– Polisen ombads komma och hjälpa till i en situation med en aggressiv person som möjligen hade ett farligt föremål. Polisen fick uppdraget omkring tjugo före tio på måndagsmorgonen, säger Merihaara.

Merihaara berättar vidare att polisen tog fast personen och ännu har honom i förvar för att han ska lugna ner sig. Enligt polisens vetskap skadades ingen utomstående i situationen, men den aggressiva personen skadade sig själv.

– I det här skedet kan polisen inte berätta något om orsaken till personens beteende för han har ännu inte kunnat höras, säger Merihaara.

En polisanmälan har gjorts och polisen fortsätter utreda fallet.