Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Euphoria-skådespelaren Angus Cloud har dött

Uppdaterad 01.08.2023 06:19.
En man och en kvinna sitter på en soffa, kvinnan i förgrunden ur fokus och med ansiktet bortvänt. Mannen tittar på henne med en öm blick.
Bildtext Angus Cloud i rollen av Fezco i Euphoria.
Bild: HBO

Angus Cloud var bäst känd för sin roll som Fezco i HBO:s serie Euphoria.

Skådespelaren Angus Cloud, känd för sin roll i HBO:s serie Euphoria har dött vid 25 års ålder. Det uppger NBC.

Dödsorsaken nämns inte, men i ett utlåtande av familjen nämns det att Cloud en vecka tidigare begravt sin pappa och att Cloud kämpade med sorgen oerhört mycket.

Enligt familjen var Cloud öppen om sina svårigheter med mental hälsa.

”Den enda trösten vi har är att veta att Angus nu återförenats med sin pappa, som var hans bästa vän”, står det i familjens utlåtande.

Vidare står det att ”Angus var öppen om sin kamp med mental hälsa och vi hoppas att hans död kan vara en påminnelse till andra att de inte är ensamma och inte borde kämpa mot mentala problem ensamma i tysthet.”

Fick huvudroll av en slump

Angus Cloud är mest känd för sin roll i serien Euphoria. Euphoria handlar om ett amerikanskt gäng tonåringar och behandlar teman som vänskap, sex, droger, identitet och trauman. Hitseriens första och andra säsong har både hyllats och kritiserats.

Cloud hade en av seriens huvudroller. Hans roll Fezco ”Fez” O'Neill är en lokal droghandlare och vän till seriens berättarröst Rue.

Cloud har berättat att casting agenten hade hittat honom på gatan, och att han vid det laget aldrig förut jobbat som skådespelare. Hans älskvärda och komiska roll blev ändå snabbt en fanfavorit.