Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Inget Belgien eller Lahtis för Ingåföraren Niclas Grönholm – Tyskland nästa

Den femte deltävlingen i VM-serien som skulle köras under veckoslutet (5-6.8) i belgiska Spa har ställts in. Orsaken till att deltävlingen inte blir av är olyckan som skedde i den förra deltävlingen i brittiska Lydden hill.

En av tävlingsbilarna började brinna på depån och för att olycksorsaken ännu inte är klar beslutade Internationella motorsportsförbundet (FIA) att deltävlingen ställs in.

Det här betyder att Ingåbon Niclas Grönholm och de andra förarna som deltar i VM-serien kommer att tävla nästa gång om ett par veckor (19-20.8) i tyska Estering.

Grönholm som också deltar i rallyns FM-serie missar även den följande deltävlingen i den serien. Den följande deltävlingen i rallyns FM-serie körs om en dryg vecka (11-12.8) i Lahtis, men där kan Grönholm inte delta.

”Jag har representationsuppgifter med mitt stall samma veckoslut som rallyt ska köras. Jag kommer att delta i sista deltävlingen i rallyns FM-serie körs i Karleby i september,” säger Grönholm i ett pressmeddelande från stallet.

Relaterat

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.

Niclas Grönholm RX2e-fyra i Tyskland: ”Mycket otur”

Det blev ingen deltävling i RX1e-serien för helelektrifierade bilar den här helgen. Då valde Ingåbördige rallycrossföraren Niclas Grönholm att ställa upp i klassen under, RX2e.

I tävlingen i tyska Estering blev det till slut en fjärdeplats för Grönholm. En annan finländare, Tommi Hallman, vann.

Han startade som siste man inför söndagens avgörande heat efter att ha tvingats avbryta i lördagens båda heat. Söndagssaldot blev en heatseger och -andraplats, samt en andraplats i semin.

I finalen hade Grönholm startplats nummer fyra.

– Jag tycker att vår fart var bra. Om man inte hade haft så här mycket otur så hade man kunnat kämpa om bättre placeringar, kommenterar Grönholm i ett pressmeddelande.

I hans egentliga serie, huvudklassen RX1e, finns deltävlingar i Kina och Sydafrika inprickade för hösten.

Resultat, RX2e:

1. Tommi Hallman FIN 3:09.779
2. Nils Andersson SWE + 0.840
3. Isak Sjökvist SWE + 2.685
4. Niclas Grönholm FIN + 3.531

VM-deltävlingen i rallycross inhiberades efter eldsvåda i depån

En eldsvåda tog fart i depån under rallycrossens VM-deltävling i Lydden Hill, Storbritannien.

Branden tog fart från den gamla rallystjärnan Sébastien Loebs bil när den var på laddning.

Det franska rallycrossteamet fick båda bilarna förstörda och utrustning gick sönder. Ingen person kom till skada.

Eftersom orsaken till branden inte till en början kunde fastställas beslutade tävlingsjuryn, i samarbete med Fia, att avbryta deltävlingen för att garantera säkerheten för tävlande, depåpersonal och allmänheten.

För Niclas Grönholm, som ligger tvåa i VM-sammandraget, fortsätter säsongen med Tysklands VM-deltävling den 18 till 19 augusti.