Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Zoo i England bekräftar: Malajbjörnen i Kina är riktig och inte människa förklädd till björn

I en video från en djurpark i England syns en björn av samma art som ställer sig upp på två ben. - Spela upp på Arenan

En video på en malajbjörn i ett zoo i Kina väckte misstankar om att björnen de facto skulle vara en människa förklädd till björn. Nu har ett zoo i England släppt videor på sina malajbjörnar för att bekräfta att björnen är riktig.

Efter att en video på en björn som står på två ben framför en skara turister i ett zoo i östra Kina spreds på nätet började det spekuleras kring huruvida björnen faktiskt är en björn eller inte. Den kinesiska djurparken har varit tvungen att övertyga besökare om att deras malajbjörnar är riktiga djur och inte människor förklädda till björnar.

Djurparken Paradise Wildlife Park i Broxbourne i England släppte egna videor på sina malajbjörnar som bekräftelse på att björnen i Kina är riktig. Precis som björnen i den kinesiska djurparken står också den här stadigt på två ben.

Programmet är inte längre tillgängligt
Det här är björnen som väckte misstankarna. - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

De som har hävdat att björnen i den kinesiska djurparken är en människa har förundrats över dens skrynkliga päls, smala ben och människoliknande gester.

Kinesiska Hangzhou Zoo har kommenterat misstankarna genom att säga att människor ”helt enkelt inte förstår sig på arten”.

Enligt djurparken är malajbjörnar vanligtvis små. När de står på bakbenen blir de bara omkring 130 cm långa.

Källa: Reuters