Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Stödgrupper för narkomaner och alkoholister flyttar till nya lokaler i Ekenäs

Uppdaterad 03.08.2023 14:56.
En gata med några parkerade rollatorer och en cykel utanför en dagcentral.
Bildtext Stödgruppernas nuvarande lokal på Tornagatan ska renoveras och därför måste grupperna hitta nya lokaler tillfälligt.
Bild: Yle/Robin Lindberg

Stödgrupper för personer med missbruksproblematik är tvungna att tillfälligt flytta från sin nuvarande lokal på grund av en stundande renovering.

Kamratstödsgrupperna Anonyma narkomaner och Anonyma alkoholister måste byta lokal tillfälligt. I den nuvarande lokalen, Vänstugan i Ekenäs på Torngatan, ska det göras stambyte och under tiden måste lokalens verksamheter tillfälligt flytta.

Stödgruppen för narkomaner träffas tillsvidare i Karis på Felix Fromsgatan 4. Anonyma alkoholister träffas i sin tur på Björknäsgatan 29-31 i Ekenäs. Också i Hangö har AA nyligen bytt lokal. Gruppen som tidigare träffades i Täktom skola, möts numera i Halmstadsgården på Halmstadsgatan på måndagar 19-21.

Stödgrupperna består av och är till för personer som kämpar med missbruk. Mötena är slutna, det vill säga de är endast för personer med beroendeproblematik. Deltagare får inte vara drog- eller alkoholpåverkade under själva mötet. I övrigt finns inga andra krav än en vilja att bli fri från sitt missbruk.

Kamratstödsgrupper i Ekenäs

Anonyma narkomaner: Träffas onsdagar 19-21

Anonyma alkoholister: Träffas söndagar 19-21