Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Popstjärnan Lizzo avvisar anklagelser om trakasserier: ”Jag vill aldrig att någon ska känna sig obekväm”

Uppdaterad 03.08.2023 15:48.
Lizzo på scen spelandes flöjt.
Bildtext Popstjärnan Lizzo stäms för sexuella trakasserier och vikthets mot anställda.
Bild: /All Over Press

Den amerikanska popartisten Lizzo har anklagats för bland annat sexuella trakasserier. Nu dementerar hon anklagelserna.

”Vanligtvis väljer jag att inte svara på falska anklagelser, men dessa är lika otroliga som de låter – och för skandalösa för att inte uppmärksammas”, skriver popstjärnan Lizzo, som egentligen heter Melissa Viviane Jefferson, i ett inlägg på Instagram.

Känner att hennes öppenhet utnyttjats

Lizzo uppger sig vara en person som är mycket öppen vad gäller sin sexualitet, och hur hon uttrycker sig kring den. Hon menar ändå att hon inte gått över någon gräns för att det skulle bli påtvingat på andra. Hon anser att den här öppenheten nu använts mot henne.

Hon tycker också att anklagelserna är orimliga och osannolika på grund av den empati hon byggt upp genom sina egna erfarenheter.

”Jag vet hur det känns att bli utsatt för kroppshets på daglig basis, och skulle själv aldrig kritisera någon, eller ge sparken åt någon, på grund av deras vikt”, skriver Lizzo i sitt inlägg.

Anklagas av sina tidigare dansare

Bakom reaktionen ligger en stämningsansökan som lämnades in till en domstol i Los Angeles på tisdagen. I den anklagas Lizzo för sexuella, religiösa och rasmässiga trakasserier, liksom diskriminering, misshandel och olaga frihetsberövande.

Lizzo är besviken på de medarbetare som anklagat henne, skriver hon. Enligt henne handlar det om medarbetare som nyligen fått höra att deras beteende varit oprofessionellt.

Det är artistens före detta dansare Arianna Davis, Crystal Williams och Noelle Rodriguez som står för stämningsansökan.

Artikeln uppdaterades kl. 15.48 med fler detaljer.