Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Över tiotusen såg Spamalot på Raseborgs sommarteater – de tre musketörerna intar scenen 2024

Teater som utespelar sig på medeltiden.
Bildtext Drygt tiotusen åskådare såg Spamalot på Raseborgs sommarteater.
Bild: Ian Granström

Totalt 10 548 åskådare såg pjäsen Spamalot på Raseborgs sommarteater. Nästa år visas klassikern De tre musketörerna på Raseborgsscenen.

Dan Idman njöt av rollen som kung Arthur i Spamalot på Raseborgs sommarteater

10:02

Den sista föreställningen av Monty Pythons Spamalot gick av stapeln i går (6.8) med sommarens rekordpublik. Hela 863 åskådare såg den sista föreställningen.

Vädret var ostadigt största delen av spelsäsongen, även om det egentligen bara regnade under en föreställning. Det här har kanske skrämt bort en del åskådare, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Västnyländska Ungdomsringens (VNUR) ordförande Leif Wikström säger att Spamalot var en risktagning.

”Den relativt okända musikalen Spamalot av den högst kända gruppen Monty Python var en medveten chansning. Utförandet av föreställningen överträffade alla förväntningar. Kvaliteten på sång-, dans- och skådespelarprestationerna var bättre än vi kunde ha hoppats på. Vi siktade högt och träffade ännu högre”, säger Wickström i pressmeddelandet.

De tre musketörerna 2024

Sommaren 2024 kommer publiken att få njuta av den välkända berättelsen om de tre musketörerna. Det kommer bli en fartfylld uppsättning med medryckande och bekanta pop- och schlagerlåtar. Pjäsen innehåller också en hel del fäktningsscener.

Som regissör ses ett debuterande namn på Raseborgs sommarteater, nämligen Mika Fagerudd. Fagerudd är bosatt i Östnyland och jobbar aktivt med sitt teaterbolag, Teater Fabel. Han har regisserat VNUR:s senaste års produktioner på Tryckeriteatern.

”Att få regissera på Raseborgs Sommarteater har varit en önskan från min sida en tid redan, så jag känner mig otroligt glad och förväntansfull på att få sätta igång”, säger Fagerudd i pressmeddelandet.