Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Våld i nära relationer sysselsatte Polisen i Österbotten under helgen

Polisen rapporterar om 21 brottsanmälningar gällande misshandel i helgen, de flesta fallen var kopplade till våld mot en närstående. Det är betydligt fler fall än det brukar vara under ett veckoslut, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar polisen att Vaasa Festival förlöpte lugnt. Stora folkmängder i centrum av Vasa gjorde ändå att det uppstod mer ordningsstörningar än vanligt.

I trafiken stannades tio misstänkta rattfyllerister, tre av dem misstänks för grovt rattfylleri.

Relaterat

Polisen: 29-åringen i Fiskehamnen dödades över en drogfejd

Det var ett bråk om en drogbetalning som spårade ur och ledde till att en 29-årig man miste livet i Helsingfors i augusti. Det är förklaringen som polisen kommit fram till.

Fyra personer som under augustinatten i fråga ska ha begett sig från Dickursby i Vanda till Fiskehamnen för en drogaffär greps i oktober. Brottsoffret ska ha utgjort motpart i affären. Polisen har inte berättat hur man tror att dråpet begicks.

Tre personer har tidigare frigetts. Nu är endast en 28-årig kvinna misstänkt för våldet. Brottsrubriceringen har också ändrats från mord till dråp.

Två personer sitter i en soffa och tittar på varann, ser ut att prata.

Viktigt att bryta brottsspiralen bland unga – Heidi Lindevall skapar hopp

Heidi Lindevall jobbar med att rehabilitera unga personer som begått brott. De unga själva uppskattar stödet de får och undersökningar visar att metoden fungerar.

#metoo-demonstration.

Sex år efter #dammenbrister är våldtäkt fortfarande ett aktuellt ämne – ÅA-doktorand: ”Vi måste bli bättre på att lyssna på de utsattas berättelser”

Om vi accepterar att upplevelserna om våldtäkt kan se väldigt olika ut kan det bli enklare för utsatta att dela med sig av sina erfarenheter, säger doktorand Sofia Wanström. Hon har studerat vittnesmålen om våldtäkt i #dammenbrister-kampanjen.

Slitna byggnader sett från ett bilfönster.

”Vart ska vi ta vägen?” – våldet ökar mot palestinier på Västbanken

Hot och misshandel har blivit en del av vardagen.