Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbo skattebyrå är stängd tills vidare – akustikplattor i taket har fallit ner

Skatteförvaltningen i Åbo.
Bildtext Åbo skattebyrå i Kuppis håller stängt tills vidare.
Bild: Yle/Linus Hoffman

Kundtjänsten vid Åbo skattebyrå är stängd till vidare på grund av fuktskador. Kunder uppmanas att sköta sina skatteärenden på skatteförvaltningens webbplats eller per telefon.

Biträdande direktör Tea Lehtinen berättar att akustikplattor har fallit ner från taket i kundtjänsten på skattebyrån efter att de har sugit i sig fukt.

”Reparationsarbetet inleds i slutet av veckan, men ännu kan vi inte uppskatta hur länge det kommer att pågå”, säger Tea Lehtinen i ett pressmeddelande.

Kundtjänsten är stängd fram till att det är tryggt att vistas i lokalen.

De närmaste byråerna finns i Loimaa, Raumo och Björneborg

På grund av att lokalerna är stängda är också kundtjänsten stängd. Istället uppmanas kunder att kontakta Skatteförvaltningen per telefon eller att sköta sina skatteärenden på webben. Det går fortfarande att lämna in skattepost i postlådan utanför Åbo skattebyrå.

De kunder som är tvungna att besöka en skattebyrå ska vänta tills skattebyrån i Åbo öppnar igen. Ifall ärendet är brådskande måste man åka till en annan skattebyrå. De byråer som ligger närmast Åbo finns i Loimaa, Raumo och Björneborg. Öppettiderna på de olika byråerna varierar.

Diskussion om artikeln