Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Nu ska också videosamtalstjänsten Zooms anställda tillbaka till kontoret – hybridarbete är framtiden, tror expert

En ung man sitter framför en bärbar dator och antecknar i ett skrivblock. På datorn syns programmet zoom öppnat med flera videobilder av människor.
Bildtext Distansarbete blev en norm för många under coronapandemin.
Bild: Gabrielle CEZARD/SIPA/Shutterstock/All Over Press

Intresset för distansarbete är fortfarande enormt, men samtidigt kallar många företag sina anställda tillbaka till arbetsplatsen.

Videosamtalstjänsten Zoom vill nu att företagets anställda jobbar mera på plats på kontoret, i stället för på distans.

Företaget, som bland annat erbjuder tjänster som möjliggör distansmöten, har blivit bekant för många under coronapandemin. Nu anser Zoom att en organiserad hybridmodell är det mest effektiva sättet att arbeta.

Enligt den nya riktlinjen ska anställda som bor på högst 80 kilometers avstånd i fortsättningen komma till kontoret två dagar i veckan.

Under coronapandemin meddelade många teknologiföretag att deras arbetstagare framöver själv får bestämma var de jobbar. Nu har bland annat Apple, Google och X, tidigare känt som Twitter, valt att som Zoom kalla tillbaka sina anställda till kontoren.

I USA är det kring 12 procent av arbetstagare som arbetar helt och hållet på distans. 29 procent jobbar med någon slags hybrid av distansarbete och arbete som sker på plats. Det kommer fram i en ny forskning gjord av Stanfords universitet.

Siffrorna motsvarar ganska långt läget i Finland. Statistikcentralen meddelade i april att 11 procent av finländarna år 2022 arbetade enbart hemifrån, medan 29 procent utförde distansarbete på deltid.

Forskare tror att framtiden är hybrid

Sinimaaria Ranki, ledande expert på Arbetshälsoinstitutet, tror att intresset för distansarbete är här för att stanna, trots att många arbetsplatser nu slopat distansarbete på heltid. Arbetssättet som dominerar just nu ser ut att vara den så kallade hybridmodellen som också Zoom nu följer.

– Den främsta observationen vi gjort är att man försöker hitta olika sätt som fungerar. För att hitta dem behövs en dialog inom arbetsgemenskapen så att fördelarna med båda sätten att arbeta kommer fram.

Sinimaaria Ranki, ledande expert på Arbetshälsoinstitutet.
Bildtext Sinimaaria Ranki tänker att det inte finns lösningar som fungerar för alla.
Bild: Rami Moilanen / Yle

Intresset för distansarbete är fortfarande enormt bland både arbetstagare och arbetsgivare, visar en studie gjord för organisationen Finlands Näringsliv.

Enligt Ranki är det viktigt att arbetstrivseln och produktiviteten går hand i hand.

– Arbetets autonomi gör att man själv kan bestämma över arbetsrelaterade frågor, öka på arbetstrivseln och meningsfullheten.

– Distansarbetet är väldigt självständigt, men samtidigt måste man hålla koll på att produktiviteten hålls på en bra nivå. Det är villkoret för att kunna fortsätta arbeta på distans.

Antagligen fortsätter diskussionen om spelregler på arbetsplatserna i höst, tror Ranki. Det finns inga färdiga modeller att följa eftersom alla arbetsplatser och -uppgifter är olika.

– Även inom samma organisation kan uppgifterna variera beroende på grupp. Det finns säkert arbetsgemenskaper där det kan vara svårare att hitta en lösning, men också arbetsgemenskaper där sätten hittas och arbetet fungerar enklare.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets Jopa etätyökaluistaan tunnettu Zoom patistaa työntekijöitään toimistolle – asiantuntijan mukaan tuottavuus on etätyön jatkuvuuden ehto av Topias Peltonen. Översättning: Selma af Schultén.

Diskussion om artikeln