Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blev Chelsea omsprunget i jätteaffär? Liverpool uppges vara nära brittiskt transferrekord för Moises Caicedo

På söndag spelar Chelsea mot Liverpool i den första Premier League-omgången. Utanför de kritade linjerna verkar klubbarna ha gått veckans första duell i natt.

Det handlar om försöket att värva Brightons mittfältare Moises Caicedo – och The Athletic rapporterar att Liverpool ska ha gått segrande ur den dragkampen.

Enligt uppgift ska Liverpool ha lagt upp över 125 miljoner euro för att snuva Chelsea på ecuadorianen. Den summan vara brittiskt transferrekord.

Brighton uppges ha satt midnatt på torsdagen som deadline och Liverpool har bjudit högre än Chelsea. Enligt The Athletic är Liverpool nu bara detaljer från att få klart med ett välbehövligt tillskott på det centrala mittfältet.

Tidigare under sommaren har Liverpool värvat från Brighton i form av Alexis Mac Allister.

The Athletic skriver också att Harry Kane har bestämt sig för att flytta till Bayern München och väntar på grönt ljus för läkargranskning. Tottenhams storstjärna ska ha fått ett fyraårskontrakt i en affär värd 100 miljoner.

Sport

Fotbollsspelaren Tim Sparv.

Svårt att stoppa saudierna som putsar sitt rykte med hjälp av fotbollsstjärnor – Tim Sparv: ”Oavsett hur mycket vi ropar är det inte tillräckligt”

Saudiarabien satsar stort på golf, show-wrestling och formel 1 och nu också på fotboll. Få ser något slut på landets försök att putsa sitt skamfilade rykte med hjälp av fotbollsstjärnor.

IBU-cupen i skidskytte drog i gång i Kontiolahti – Heidi Kuuttinen näst bästa finländare

Under torsdagen drog IBU-cupen, nivån under världscupen, i gång i Kontiolahti. Och på damernas normaldistans blev det fransk seger. Jeanne Richard bommade endast ett skott och åkte i mål som segrare.

Efter henne blev det dubbelt norskt då Maren Kirkeeide och Karoline Erdal tog hand om de övriga pallplatserna.

Daria Virolainen, som gjorde comeback den här säsongen, blev bästa finländare i loppet. Hon placerade sig på 26:e plats och förlorade med knappt fem minuter till segraren.

Heidi Kuuttinen åkte i mål som näst bästa finländare på en 57:e plats. Kuuttinen bommade totalt fyra skott varav tre kom i det andra skyttet.