Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

På diskussionsfestivalen Bra sagt talar vi bland annat om ensamhet, pengar och de ungas välbefinnande

Fem personer på en belyst scen, omgiven av publik.
Bildtext Diskussionsfestivalen Bra sagt ordnades för första gången på Verkatehdas i Tavastehus i fjol.
Bild: Sakari Piippo / Yle

Diskussionsfestivalen ordnas den 29–30.9.2023 i Verkatehdas i Tavastehus.

Du kan följa med diskussionerna som Yle ordnar på Yle Arenan och Yle.fi. En del av diskussionerna kan du se på Yle TV1 och du kan också delta i några av diskussionerna via chatten genom att logga in med ditt Yle-konto.

Yle, Dialogpaus-stiftelsen och Tavastehus stad ordnar för andra gången diskussionsfestivalen Bra sagt med andra samarbetspartner inom Bra sagt-projektet. Evenemanget har växt från i fjol och nu förs över 80 diskussioner om olika ämnen. Deltagare är bland annat Jone Nikula, Emilia Vuorisalmi, Pinja Eskola, Tunna Milonoff, Eeva Kolu, Lotta Backlund, Marko Björs, Antti Rönkä, Sanna Stellan och Maaret Kallio. Utöver diskussionsfestivalens huvudevenemang ordnas mindre evenemang på flera orter på olika håll i Finland, såsom i Lahtis, S:t Karins, Uleåborg och Helsingfors.

"Diskussionsfestivalen, som ordnades för första gången i fjol, fick berömlig respons av såväl besökare som diskussionernas arrangörer. Det är fint att åter få skapa ett tryggt utrymme för diskussioner där vi kan utbyta tankar, vara av annan åsikt och höra varandras erfarenheter. På festivalen vill vi öka förståelsen för varandra och världen och njuta av glädjen att diskutera", berättar festivalens huvudproducent Markus Liimatainen.

Under diskussionsfestivalen talar man bland annat om människorelationer, spelande, djur- och naturrelationer, skam, manlighet, invandring, information, ensamhet, pengar, förlåtelse, ungdomars välbefinnande och om att göra bort sig. Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantanen, Essi Lamppu och Matti Riitakorpi fungerar som konferencierer. Evenemanget är öppet för allmänheten och alla har möjlighet att delta i diskussionerna.

FRÅGA! Om Yle direktsänds från Tavastehus som en del av diskussionsfestivalen Bra sagt

Vad har du alltid velat veta om Yle? Under FRÅGA! Om Yle-kvällen får du ställa frågor om och diskutera Yles verksamhet. Konceptet, som är bekant från Yle Radio Suomi, ordnas fredagen den 29 september kl. 17.10–18.15 som en del av Bra sagt-diskussionsfestivalen i Verkatehdas i Tavastehus.

Yles verkställande direktör Merja Ylä-Anttila samt de ansvariga redaktörerna Ville Vilén, Jouko Jokinen och Panu Pokkinen svarar på medborgarnas frågor.

"Vi vill erbjuda en möjlighet att ställa frågor och diskutera vår verksamhet, eftersom Yle fungerar och utvecklas i ständig växelverkan med finländarna. Vi gläder oss över varje fråga och diskussion. Det visar att Yle intresserar och är betydelsefullt för finländarna", berättar Yles verkställande direktör Merja Ylä-Anttila.

Evenemanget är öppet för allmänheten och kan också följas i direktsändning på Yle TV1 och Yle Radio Suomi kl. 17.10–17.58. På Yle Arenan fortsätter sändningen till kl. 18.15.

Läs mer om programmet för Bra sagt-diskussionsfestivalen här.

Hyvin sanottu – Bra sagt är Yles och stiftelsen Dialogpaus femåriga projekt som syftar till att stärka de bästa sidorna av den finländska samtalskulturen och skapa trygga samtalsmiljöer. Samtidigt stärker man finländarnas förståelse och förtroende för varandra.

På andra språk